Montse Venturós: «La Patum no mereix ser tractada com un programa de teleescombraries»

L'alcaldessa de Berga lamenta el conflicte que ha envoltat la Patum durant els últims mesos i demana un esforç als berguedans perquè sigui "al contrari" de cara a les properes setmanes

28 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:33h
La regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós
La regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós | Aida Morales
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha estat contundent, aquest diumenge durant el ple de l'Ascensió, sobre el conflicte de la comparsa dels Plens que ha deixat una petjada important en els ànims d'aquesta propera Patum. En el tradicional discurs d'alcaldia, en què l'Ajuntament desitja una bona festa, Venturós ha demanat als berguedans un esforç per encarar d'una manera diferent aquesta propera Patum. 

"La Patum no mereix ser tractada com un programa de teleescombraries", ha declarat, amb contundència. Així mateix, ha afirmat que la situació viscuda durant els darrers mesos ha estat "desagradable" per a moltes persones, i ha afirmat que, ni Berga, ni els berguedans, mereixen l'actitud de determinades persones, arran del conflicte de la comparsa dels Plens, que es va iniciar amb les expulsions de tres vestidors per "traïció i sedició" fa uns mesos. 

En aquest punt, doncs, Venturós també ha volgut donar les "gràcies" a totes les persones que s'han mostrat predisposades a col·laborar perquè la tensió es rebaixés, així com a les comparses i caps de colla que han assumit les decisions del Patronat de la Patum, de realitzar un nou procés de democratizació i transparència de la festa. En aquesta línia, totes les comparses, excepte la dels Plens, han ratificat els seus caps de colla i han iniciat un procés de renovació dels Estatuts. 

I és que, tal com ha dit, la decisió del Patronat és "absolutament irreversible" i s'haurà d'assumir en el sí de "totes les comparses", malgrat que, de forma excepcional, en el cas dels Plens es farà passat Patum, i serà l'Ajuntament qui assumirà el timó dels salts

Sigui com sigui, ha conclòs, la Patum ja és aquí. Tots els regidors han votat a favor de realitzar la festa, i caldrà, ha dit, un esforç de tots els berguedans per capgirar els ànims i la situació viscuda fins el moment: "Hem de fer que aquestes tres setmanes siguin el contrari del que han estat els últims mesos".
Arxivat a