L'excap de colla dels Nans Vells demana «igualtat» i que es ratifiqui el cap de colla dels Plens

Oriol Sosa reclama que Isaac Gonfaus també sigui votat, de la mateixa manera que ha passat amb la resta de comparses de la Patum | El membre dels Nans Vells exigeix a la CUP que actuï per garantir la "democràcia"

26 de maig del 2017
Actualitzat el 27 de maig a les 16:35h
Els Nans Vells de la Patum a la plaça
Els Nans Vells de la Patum a la plaça | Martí Albesa
L'excap de colla dels Nans Vells, Oriol Sosa, ha lamentat aquest divendres en declaracions a NacióBerguedà que les regles de democratització de les comparses no estiguin sent les mateixes per a totes les colles. Ho ha afirmat en referència a la no ratificació del cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, l'únic a qui els membres de la plantilla no han votat. 

"S'acosta la Patum i aquí no s'ha resolt res", ha recordat Sosa. Segons el seu punt de vista, i malgrat ser l'únic cap de colla no ratificat, el procés de millora i redacció dels nous estatuts de totes les comparses de la festa ha estat "molt positiu", considera, ja que hi havia situacions que no eren "igualitàries" i s'han establert tota una sèrie de normes que, actualment, quedaran molt més clares perquè la festa sigui "més democràtica". 

Amb el que no està d'acord, però, és que l'equip de govern de la CUP i el Patronat de la Patum no hagin estat contundents i que, en aquest sentit, no s'hagi reclamat a totes les comparses el mateix. De fet, ha indicat, una de les últimes propostes de l'equip de govern era que els Plens mantinguessin, durant aquesta Patum, la seva manera de treballar, però que la plantilla ascendís fins a 25 persones, mantenint els tres expulsats, i contemplant, també, les tres persones noves. 

"Si els expulsats hi han de ser o no, no hi entraré, igual que amb els altres tres", ha declarat, ja que això han de ser decisions preses a un altre nivell. Per altra banda, ha dit, tampoc valorarà si Gonfaus ha de ser el cap de colla o no dels Plens, ja que ho han de ratificar els membres de la plantilla. No obstant això, ha recordat, la votació hi ha de ser, perquè, si no, "això no és igualitari". 

A més, ha considerat que el Patronat hauria de solucionar la situació amb urgència, ja que falten molt pocs dies per la Patum i, segons sembla, la comparsa dels Plens pensa tirar endavant sense tenir en compte les propostes de l'equip de govern. "Aquest tema no es resol, i això és injust per a tothom i per a la mateixa Patum", ha assegurat, que ja s'està veient afectada.
Arxivat a