Xavier Serra: «Plens de Llúpol és una cervesa extrema fàcil de beure»

El representant de Guineu presenta la segona edició del beuratge patumaire al Kóm Intramuralla i al Celler

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:14h
Presentació de la cervesa Plens de de Llúpol a Berga
Presentació de la cervesa Plens de de Llúpol a Berga | NacióBerguedà
Fer una cervesa potent, amb molt llúpol, però fàcil per a la majoria de públics. Aquest és l'objectiu que s'han plantejat les dues marques cerveseres que, ja l'any passat, van unir-se per tirar endavant la nova cervesa patumaire, Plens de Llúpol. I es pot afirmar que Guineu i Quer ho han aconseguit. Llúpol vermell, concentrat, que baixa la mar de bé. 

El representant de Guineu, Xavier Serra, va creuar la frontera que separa el Bages del Berguedà divendres passat per presentar aquesta segona edició. Ho va fer al vespre a la cerveseria del carrer major, El Kóm Intramuralla, i més tard, ja de nit, al Celler, un tros més amunt. Al Kóm, a més, es va punxar el primer barril d'aquesta edició, que es mantindrà en actiu fins passada la Patum. 

"L'actiu o el punt atractiu de Plens de Llúpol és fer una cervesa amb moltíssim llúpol, en porta una bestiesa. No vull plorar però em sembla que perdrem diners amb aquesta recepta. Però la idea és que la gent provi aquest estil i vegi que tot i estar plena de llúpol, com diu el seu nom, tingui una bebilitat i en puguis beure dues o tres", va afirmar Xavier Serra durant la presentació. 
 

Presentació de la cervesa Plens de de Llúpol a Berga Foto: NacióBerguedà


La broma pel que fa al preu de producció és que el volum de llúpol que es posa a la cervesa la pot encarir enormement, sent un producte car i d'importació. Però ni Quer ni Guineu, amants d'aquest ingredient, no han volgut escatimar en una cervesa que, com el seu nom indica, havia de representar l'amargor aromàtica característica de les cerveses de tipus Indian Pale Ale. 

En definitiva, segons Serra, Plens de Llúpol és una cervesa de tipus "extrem" però, alhora, "fàcil de beure". I el que fa, d'altra banda, aquest producte és donar més prestigi a la festa, ja que ambdos productors estan treballant a una primera línia tant a Catalunya com a l'estranger. En el cas de Guineu, ja s'està exportant a set països, sis de la Unió Europea, a més dels Estats Units. 
Arxivat a