Unes 200 persones es manifesten a Berga perquè el «Teti» no entri a la presó

El Grup de Suport al Teti considera que l'independentisme "ja ha guanyat" a través de la "solidaritat i la dignitat" | Càrrecs polítics de la CUP com Montse Venturós, Josep Garganté o Jordi Garcés se sumen a la manifestació

20 de maig del 2017
Actualitzat el 22 de maig a les 10:49h
Manifestació de suport a Sergi Rodríguez, Teti, a Berga.
Manifestació de suport a Sergi Rodríguez, Teti, a Berga. | Aida Morales
Una vegada més, Berga ha tornat a respondre en solidaritat amb Sergi Rodríguez "Teti", per qui la Fiscalia insisteix en demanar un any de presó per haver donat un calbot al regidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera, durant el passacarrers de Patum del 2012. Així ho va manifestar el Ministeri Públic fa uns mesos, en un escrit on indicava que, malgrat tenir una sentencia condemnatòria inferior a dos anys i no tenir antecedents penals, el jove de Berga havia d'ingressar en un centre penitenciari, donat el "profund menyspreu" que havia demostrat a l'estat de dret. 

Davant d'aquest fet excepcional, diversos ciutadans i el Grup de Suport al Teti s'han tornat a mobilitzar amb una campanya de força, amb què han exigit que Rodríguez quedi en llibertat, i han denunciat les intencionalitats polítiques de la Fiscalia, represaliant i perseguint l'independentisme en nom del Partit Popular i del govern espanyol.
 

Manifestació de suport a Sergi Rodríguez, Teti, a Berga. Foto: Aida Morales


Aquest dissabte, unes 200 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Joan sota el lema "Presó pel Teti, ni parlar-ne", formant part d'una manifestació que ha resseguit diversos carrers de la ciutat, i que ha passat per la Ronda Moreta, la plaça de Sant Pere i el carrer major, tot acabant a la plaça de les Fonts, on s'ha llegit un manifest. En aquesta, alguns representants polítics de la CUP han volgut acompanyar Rodríguez. Entre aquests, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, regidors com Mònica Garcia i Oriol Camps, o edils de la CUP d'altres punts de Catalunya, com ara Jordi Garcés, Josep Garganté o cares visibles del partit com Xavi Monge.

"Fa cinc anys que el Teti està sota amenaça, cinc anys de vida en parèntesis", han declarat. No obstant això, han dit, aquí Rodríguez "ja ha guanyat", ja que "sigui quin sigui el resultat", el poble català ha tornat a "guanyar a l'odi" a través de la "solidaritat, la determinació i la fermesa". En aquest punt, han recordat que la decisió de la Fiscalia no es basa en "motius legals", sinó que és una estratègia de persecució a l'independentisme: "Per ser independentista, per formar part del teixit associatiu del poble i per ser de Berga, ciutat governada per la CUP". Ara, han indicar, "la solidaritat i la dignitat han guanyat", plantant cara a la "lògica opresora de l'estat espanyol" que, tal com han dit, "no té lloc als Països Catalans".
 

Lectura del manifest en suport a Sergi Rodríguez, Teti Foto: Aida Morales


La petició del Ministeri Fiscal va arribar després que l'Audiència de Barcelona condemnés el jove de Berga a una pena d'un any de presó i a pagar una multa de 1.080 euros. Rodríguez es va asseure a la banqueta dels acusats el passat 21 juny, per un suposat delicte d'atemptat contra l'autoritat i, malgrat que els fets primer van ser qualificats de falta, després van passar a ser considerats com a delicte. En aquest camí, doncs, la petició de pena es va incrementar considerablement fins als quatre anys i nou mesos de presó, així com una multa de 3.600 euros. No obstant això, després del judici, tant la Fiscalia com l'acusació van rebaixar a un any la pena de presó. El proper dimarts, però, Rodríguez s'haurà de tornar a presentar a l'Audiència de Barcelona. 
 

ESCRIT de la Fiscalia a la sala de la Secció 2 de l'Audiència de Barcelona reclamant l'entrada a presó de Sergi Rodríguez Teti

  

Actuació dels bastoners Cop de Garrot a l'acte de suport al Teti. Foto: Aida Morales

 

Manifestació de suport a Sergi Rodríguez, amb Josep Garganté i Montse Venturós Foto: Aida Morales

Arxivat a