El músic berguedà Martí Villegas, finalista del Premi Popular de la Sardana de l'Any

La sardana "Corona de Mans" rep el segon premi de la crítica en la modalitat de compositors menors de 30 anys

Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:02h
El músic berguedà Martí Villegas recollint els premis
El músic berguedà Martí Villegas recollint els premis | Cedida
El músic berguedà Martí Villegas ha estat un dels finalistes del Premi Popular de la Sardana de l'Any, que es va entregar el passat dissabte 13 de maig a Olesa de Montserrat. Villegas, doncs, ha acabat cinquè en aquesta categoria, d'entre les 10 finalistes de la votació del públic que van quedar de la selecció de les 46 sardanes presentades durant el 2016. 

En aquest cas, el berguedà va presentar la sardana dedicada al Centenari de la Mare de Déu de Queralt, "Corona de Mans", que també ha rebut el segon premi de la crítica en la modalitat de compositors menors de 30 anys. 

El Premi Popular s'atorga a la sardana que té més suport de públic. Les sardanes participants competeixen en eliminatòries setmanals, emeses per diverses emissores de ràdio. El vot dels seguidors del concurs decideix la guanyadora de cada eliminatòria, i les deu sardanes finalistes participen en un concert. El públic del concert tria la sardana guanyadora del premi Popular. Després d'aquest, la guanyadora ha estat "Porta-la amb tu", d'Olivier Marquès, mentre que la de Villegas ha quedat en cinquena posició.

La Sardana de l'Any és un concurs adreçat a la difusió de les noves sardanes que s'estrenen cada any i a la promoció dels seus autors. S'hi atorguen tres categories de premis; el Popular, de la Crítica i Joventut.
Arxivat a