Una seixantena de persones debaten sobre carlisme al Simposi d’Història d’Avià

Els organitzadors destaquen un augment de participació de gent del Berguedà i de fora

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:10h

Simposi Carlista del Berguedà. Foto: Cedida


Una seixantena de persones han participat, aquest cap de setmana, al V Simposi d’Història del Carlisme celebrat a l’Ateneu d’Avià, sota l’organització del Centre d’Estudis d’Avià, amb el suport de l’Ajuntament i la col•laboració de l’Ateneu i el Casal de la Gent Gran. 

Un acte esperat per a bona part dels amants de la història de la comarca, on s’han presentat tres làmines amb imatges de Cabrera, Tristany i Vall, i on s’ha pogut comprar una edició facsímil numerada dels goigs publicats a Berga per la impremta del govern carlista “Suplicas a Nuestra Santísima Madre la Vírgen de los Dolores”. 

El simposi ha estat encetat per l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal. En aquest, però, hi ha intervingut diverses persones, entre les quals Antoni Llagostera, Ramon Rodon i Cecília Vives Brescó, Juli Ochoa, Xavier Tornafoch, Francesc Closa Salinas, Quintí Casals Bergés, Joan Ramon Casals i Mikel Alberdi (responsable de l’àrea d’investigació del museu Zumalakarregi d’Ormaiztegi, a Gipuzkoa).

A la tarda, la presidenta de l’Àmbit de Recerques del Berguedà i directora de l’Erol, Rosa Serra, ha realitzat l’última ponència, després de la qual ha tingut lloc la presentació de l’últim número d’aquesta revista, dedicat al Carlisme al Berguedà. 

Enguany, els membres organitzadors del Simposi han valorat molt positivament l’edició, amb més participació de la comarca, així com també més gent de fora. I és que, tal com han volgut recordar, aquest simposi no només és carlista, sinó un “espai d’estudi” de tota l’època, obert a tothom qui hi vulgui participar.