Més de 110 persones participaran a la cursa de muntanya solidària de «Bombers amb Causa»

La cursa es farà el proper 7 de maig a Cercs amb dos recorreguts de 25 i 10 quilòmetres, i una cursa infantil

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:45h
Una de les imatges recollides al calendari solidari
Una de les imatges recollides al calendari solidari | Bombers
Un total de 113 corredors seran els que participaran, aquest proper cap de setmana, a la cursa de muntanya solidària "Bombers amb Causa", que organitza l'Ajuntament de Cercs i Bombers de la Generalitat i que destinarà tots els beneficis a la investigació de les malalties infantils, així com al foment de l'esport de muntanya de manera segura. 

Ho ha anunciat el Departament d'Interior, que ha donat alguns detalls de la cursa, com ara els dos recorreguts que hi haurà. Entre aquests, un de 25 quilòmetres que transcorre, tant per una infraestructura minera Els primers dos quilòmetres passen per la via que transportava carbó des de Sant Corneli fins a Berga els anys 1868-71. Així mateix, el recorregut passa per una segona infraestructura, de 1910, que portava inicialment carbó de Peguera a Cercs, i posteriorment, amb sis quilòmetres de longitud, fusta des del bosc de Moripol fins a Cercs. La segona part de la cursa transcorre per una carena amb unes vistes espectaculars del Prepirineu al nord i de la Catalunya Central al sud.

Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres i 597 metres de desnivell, començarà a les 9.30 del matí, amb un temps màxim de tres hores per finalitzar-la, i coincidirà en els cinc primers quilòmetres, amb la cursa llarga. 

Prèviament, però, dissabte 6 de maig, hi haurà una cursa infantil per a tots els nens que vulguin participar d'aquesta activitat, amb 22 inscrits. Aquesta es farà a partir de les 17.00 hores al pavelló esportiu de Sant Jordi, tindrà diferents distàncies i serà gratuïta per a tots els infants que hi vulguin participar. 

A partir de les 13.00 hores de diumenge es farà l'acte d'entrega de premis a la plaça del Primer Comte de Fígols, a Sant Jordi de Cercs, amb la presència de l'alcalde, Jesús Calderer; del director de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, Juli Gendrau, i del director de l'Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota, entre d'altres.
 
El projecte solidari "Bombers amb Causa"

El calendari solidari Bombers amb causa és un projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent els coordinadors del projecte. Els fons recaptats amb la venda del calendari solidari són destinats a una beca d’investigació en malalties maternoinfantils. En les cinc edicions anteriors, el projecte ha aportat ja uns 274.247€ a aquesta beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric que convoca l’Hospital Sant Joan de Déu i que s’atorga per concurs a investigadors de l’Hospital.