La Patum Infantil canvia la normativa de funcionament de comparses i passarà a ser rotativa el 2018

La comparsa dels Àngels queda fora de la normativa del foc | L'Associació de la Patum Infantil modificarà d'aquí a dues Patums el sistema de cicle de tres anys

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat el 28 d'abril a les 12:01h
La Patum Infantil canviarà, a partir d'aquest any i sobretot durant el 2018, la normativa de funcionament de les comparses, per tal que sigui més àgil i fàcil de gestionar entre els nens i nenes, tot adaptant-se a la normativa del foc. En primer lloc, i segons han informat, en aquesta propera Patum ja s'haurà d'aplicar aquesta normativa que deixa fora de les comparses de foc als nens i nenes de menys de 10 anys. Això fa, han indicat, que una gran part dels petits patumaires hagin quedat fora de la comparsa, motiu pel qual s'han buscat fórmules per subsanar aquest greuge. 

Així doncs, als nens que l'any passat formaven part d'una comparsa de foc i que no tenen 10 anys, se'ls oferirà la possibilitat de tenir accés en alguna altra comparsa fins que tinguin els 10 anys. Si el nen té 9 anys, se li oferirà guardar el lloc a la comparsa de foc per a l'any següent, tot i que si ho prefereix o té 8 anys, també pot ocupar alguna altra vacant en comparses que no siguin de foc, malgrat que llavors perdria el comodí per accedir a la comparsa de foc.

Pel que fa a la comparsa dels Àngels, des de l'associació s'entén que no està afectada per la normativa del foc, ja que no és una comparsa on intervinguin elements pirotècnics. Per tant, des de la Patum Infantil s'ha decidit que aquesta es mantindrà en l'edat actual, i que els infants que vulguin fer d'Àngels, ho podran continuar fent de la mateixa manera.

Pel que fa al sorteig, es tindrà en compte l'alçada i, en el cas de les comparses de foc, l'edat. En cas de voler formar part de la comparsa de les Maces o Guites, el nen ha de tenir entre 10 i 11 anys; pels Plens, entre 10 i 14 anys, i per qualsevol altra comparsa, es regirà per l'alçada. 

A més, i a partir del 2018, l'Associació de la Patum Infantil té previst modificar el cicle de tres anys que s'estava fent, per passar a regir-se pel concepte de "comparses rotatives". En aquest sentit, doncs, hi haurà comparses rotatives d'un cicle (Àngels, Turcs i Cavallets, Maces, Guites i Plens) i comparses de dos cicles (Tabal, Àliga, Nans Nous, Gegants i Nans Vells). Pel que fa a la primera categoria, els nens hauran de tornar a fer el sorteig l'any següent per formar part de la comparsa, mentre que, en les de dos cicles, els quedarà un any per continuar fent la mateixa comparsa o canviar-la amb alguna altre del mateix grup. 

Consulta tots els canvis del funcionament de la Patum Infantil
Arxivat a