Centenars de berguedans pugen a Queralt per la festivitat de Sant Marc

S'han repartit 450 coques i 70 quilos de cacau en pols, en una tradició que renova el vot del poble, 330 anys després

Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:57h
Pujar al Santuari de Queralt per Sant Marc és una tradició que, a Berga, es manté present entre grans i petits. Més enllà del seu simbolisme religiós, ja s'ha convertit en un gest folklòric, tradicional, familiar i de costums. Una diada que s'enceta amb una caminada, que prossegueix amb la missa i que finalitza amb el tradicional repartiment de coca i xocolata. 

Aquest any, segons han informat, durant la diada s'han repartit 450 coques i 70 quilos de cacau en pols, que ha esdevingut xocolata desfeta per a tothom. A més, els responsables de realitzar el repartiment han estat la nova regidora d'ERC de Berga, Dolors tous; l'extreballador de la Brigada Municipal de l'Ajuntament Martí Tort, i els col·laboradors el els actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, Mercè Plana i David Tristany. 

Una diada de bon temps, tranquil·la i participada, que ha renovat el vot del poble berguedà, que recordava la primera vegada que, tal dia com avui, va enfilar cap a Queralt un 25 d'abril per demanar ajuda i protecció a la Mare de Déu, davant de la plaga de llagosta que estava patint la ciutat. Va ser el 1687, quan es va realitzar aquest gest religiós de prometença. A partir de llavors, els berguedans han mantingut la tradició d'adorar la verge cada 25 d'abril, amb una caminada festiva i de celebració que torna a omplir el santuari.
Arxivat a