Endesa reaprofita la majoria dels residus de la xarxa elèctrica del Berguedà

Els treballs de manteniment i millora de la xarxa generen una quantitat de material que es pot reutilitzar per a altres usos

ACN
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:11h

Contenidor amb material elèctric d'Endesa. Foto: Endesa


Endesa ha aconseguit valoritzar el 81% dels residus retirats durant el 2016 a les comarques de la Catalunya Central. L'objectiu d'aquest procés és aprofitar al màxim els residus derivats de les diferents obres de manteniment i millora de la xarxa elèctrica que la companyia realitza a les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès.

Segons informa Endesa, la valorització pretén fer un pas més en la gestió dels residus, ja que "intenta reutilitzar i aprofitar aquests materials per uns altres usos". El 19% del material processat corresponen a residus especials, com per exemple oli aïllant i emulsions d'aigua amb oli dels transformadors; mentre que el gruix més important dels residus, el 81%, fan referència als residus no especials (ferralla, aïlladors, runa, cablejat elèctric, pals de formigó, paper i plàstics, entre d'altres).

Segons explica Endesa, els residus passen per un emmagatzematge intermedi en unes instal·lacions específiques, equipades amb uns compartiments amb contenidors degudament etiquetats d'acord amb la naturalesa de cada residu, a més d'un magatzem tancat per a residus especials. Des d'aquests contenidors, els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva valorització.