La primera swimrun de muntanya del país obre inscripcions al Berguedà per atraure els atletes més polivalents

La prova es disputarà a la comarca, entre la Serra de Picancel i el pantà de la Baells

24 d'abril del 2017
Un esportista travessant el pantà de la Baells.
Un esportista travessant el pantà de la Baells. | Swimrun La Baells
La primera Swimrun de muntanya del país, que es disputarà el proper 10 de juny a la Serra de Picancel i al pantà de la Baells, al Berguedà, ja ha obert inscripcions, per omplir aquest entorn natural d'esportistes que vulguin endinsar-se en el món del "trail polivalent". I és que, segons els organitzadors, és moment de donar un pas més i, en comptes de només córrer, els esportistes també han de ser àgils en l'aigua. Per això, es convida tots els corredors de trail, els triatletes, els esportistes amb ganes de provar noves experiències i els nedadors d'aigües obertes a disputar un nou repte, que posarà a prova les diferents disciplines. 

La prova es presenta com una swimrun de muntanya, lluny del mar, gaudint dels espais més singulars de la comarca del Berguedà, i endinsant-se en l'espai d'interès natural de la Serra de Picancel, sota la mirada del Pedraforca, i al llarg de 22 quilòmetres i 935 metres de desnivell positiu. En aquesta, han dit, hi haurà un màxim de 200 participants, amb sortida i arribada al municipi de Vilada i cinc trams de terra i quatre d'aigua. En total, doncs 19 quilòmetres de trail i 3 de natació, amb cinc avituallaments i esmorzar a l'arribada. 

És la primera vegada que es farà a l’estat una swimrun en un entorn de muntanya. Aquest esport, que va néixer a Suècia el 2006 en el marc d’Ötillö (la prova competitiva més extrema del món), compta actualment amb més de 100 cites que es fan a tot el planeta. Les inscripcions es poden realitzar a través de la pàgina web.