La Taula de la Construcció del Berguedà demana millores a la C-16 i la variant de Sagàs

Diversos enginyers, arquitectes, constructors i aparelladors es reuneixen amb el president del Consell Comarcal, David Font

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 11:36h

Taula de la Construcció del Berguedà Foto: ACEB


La Taula de la Construcció del Berguedà s'ha reunit aquesta setmana amb el president del Consell Comarcal, David Font, per traslladar-li les preocupacions i inquietuds que, a nivell berguedà preocupen en l'àmbit de la construcció i l'urbanisme. Ho han fet diversos arquitectes, aparelladors, enginyers i membres del gremi de la construcció que formen part de la taula, fent èmfasi en la necessitat de millorar infraestructures, com ara la carretera C-16 o la variant de Sagàs. 

Respecte de la primera, s'ha posat l'atenció en els treballs tècnics per al futur desdoblament fins al túnel de Cercs, així com la possible solució dels tres carrils fins a Bagà. I referent a la variant de Sagàs, s'ha demanat avançar el projecte, ja que és un dels punts negres del Berguedà. A més, també s'ha posat en coneixement la planificació per posar en funcionament una primera fase del polígon d'Olvan, així com la potenciació del turisme rural i activitats a l'entorn del pantà de la Baells, així com altres actuacions als Rasos de Peguera o Coll de Pal. 

Durant la reunió, el Consell Comarcal també ha manifestat la seva voluntat de disposar d'un equip tècnic d'àmbit comarcal que pugui donar suport als ajuntaments, sobretot als petits, que no tenen prou personal per portar a terme aspectes burocràtics i tècnics en l'àmbit de la construcció i urbanisme.