Carla Esclusa, dels Mountain Runners, a les portes del podi a la Trail Serra Cavallera de 10 km

Marc Carós i Ona Castellsagué lideren el recorregut curt, mentre que Marc Trasserra i Ona Huck guanyen el llarg | Un centenar de participants disputen les dues proves de la Serra Cavallera

28 de març del 2017
Actualitzat a les 10:35h
La neu, protagonista de la Trail Serra Cavallera
La neu, protagonista de la Trail Serra Cavallera | Josep M. Montaner
La Trail Serra Cavallera que s'ha disputat aquest diumenge al Ripollès ha tingut terrenys per a tots els gustos. Des de la neu sense trepitjar, aprofitant les condicions meteorològiques del cap de setmana, fins a camins i corriols de terra, que oferien vistes espectaculars i paratges de somni, en un dia en què, a diferència de dissabte, el sol ho feia brillar tot. En aquesta, un centenar de corredors han completat els dos recorreguts preparats especialment per a l'ocasió, que han finalitzat amb victòria de Marc Trasserra (Salomon Races Esports Estel) i Ona Huck (CM Sant Cugat) en el de 22 quilòmetres, i Marc Carós (Inverse Team) i Ona Castellsagué (UE Vic), en el de 10 quilòmetres. 

La prova reina de 22 quilòmetres és una cursa que barreja corriols, camins inèdits, rius, cims de 2.000 metres i pujades que no acaben mai. El seu inici és similar al de la cursa curta, tot i que s'enfila pel peu del canal del Marrà i arriba al cim del Puig Estela. En aquesta Trasserra s'ha proclamat campió, seguit per Roger Viñasa (Waa Team-The Elements), que ha pogut acabar amb 2:47:54, nou minuts després del primer, i per Pol Bertran (AE Sant Gran), que ha parat el rellotge amb 2:50:26. En dones, Huck ha estat la més ràpida, amb 3:30:31, seguida per Núria Ferrer (Fisiobisaura), que ha fet un temps de 3:33:06, i Imma Boada (Ronhill Team), que ha acabat amb 3:35:13. 
 

Marc Trasserra, al Trail Serra Cavallera Foto: Josep M. Montaner


La cursa curta, per altra banda, s'ha pogut realitzar en poc més d'una hora. Els seus 10 quilòmetres permetien als corredors experimentar en tècnica, amb un desnivell considerable per fer-los bufar de principi a final. Aquesta ha començat amb un lleuger descens pels carrers d'Ogassa, per tot seguit enfilar un corriol i acostar-se al refugi de Montserrat. Des d'allà endinsar-se en un recorregut de lleugeres pujades i baixades per sota dels cingles de can Picola, i començar a davallar cap a Ogassa. 

El podi masculí de la cursa més curta s'ha completat amb Carós al capdavant, amb 1:12:17, seguit per Nil Gaja (entrenamentspersonals.cat), amb 1:14:27, i Marc Vizcaïno, que ha arribat a la meta un minut i mig després. Les millors marques femenines han estat la de Castellsagué, que ha liderat la prova amb 1:33:46, Maria Sau (Associació Esportiva Sant Grau) amb 1:36:37, i Anna Capdevila, que ha acabat amb 1:39:31. Per la seva part, l'atleta dels Mountain Runners del Berguedà, Carla Esclusa, ha quedat quarta, amb 1:42:44, a les portes d'un podi molt disputat.
 

Participants de la Trail Serra Cavallera Foto: Josep M. Montaner