El soci dels Mountain Runners del Berguedà José Lozano guanya la Vertical d'Ogassa

Els organitzadors decideixen escurçar el recorregut per seguretat

Redacció
26 de març del 2017
Actualitzat a les 17:43h
José Lozano a la Vertical d'Ogassa
José Lozano a la Vertical d'Ogassa | Ivan Torres/FEEC
El fred i la neu que ha caigut la matinada d'aquest dissabte han estat uns dels protagonistes de la Quilòmetre Vertical d'Ogassa, que ha organitzat la UE de Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès). Una cursa liderada pel membre de l'AE Mountain Runners José Lozano i Sílvia Zúñiga, de l'AE Ekke Lleida, i que ha encetat la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que continuarà amb la Vertical Sobrepuny, el Km Vertical de Roquetes i la Vertikalm. El Campionat de Catalunya, per altra banda, ha informat la Federació, es disputarà a la Cara Amon, a Barruera. 

Lozano ha estat, en aquesta cursa, el més ràpid, amb una marca de 27 minuts i 34 segons. El segon classificat ha estat Marcel Compte, amb només 16 segons de diferència, i Iu Escolà ha tancat el podi amb 29 minuts i 11 segons. En dones, Zúñiga ha finalitzat amb 34 minuts i 30 segons, seguida per Gisela Carrion, amb 36 minuts i 38 segons, i Carmen Martínez, que ha acabat amb 38 minuts i 58 segons. 

La nevada i les ràfegues de vent, però, han posat en entredit la cursa a primera hora del matí. No obstant això, un grup format per membres de l'organització de la cursa i un jutge de la FEEC han realitzat prèviament el recorregut, i han decidit tirar-la endavant, tot i escurçant alguns trams per motius de seguretat. En aquest punt, doncs, no s'ha arribat fins al cim del Puig Estela, i l'itinerari ha quedat en 2,4 quilòmetres i 650 metres de desnivell positiu. Dels 152 inscrits, però, només 102 corredors han realitzat la cursa, mantenint la motivació alta, en una vertical que ha resultat èpica.