Una reunió de la comparsa dels Plens amb l'alcaldessa i la regidora de Patum com a mediadores acosta posicions

Totes les parts expliquen el seu punt de vista en una trobada més tranquil·la que les anteriors | Els tres vestidors díscols i els tres substituts també exposen la seva opinió sobre el conflicte

25 de març del 2017
Actualitzat el 26 de març a les 21:28h
Salt de Plens
Salt de Plens | Aida Morales
Encara de lluny de solucionar-se, una reunió aquest dissabte de la comparsa dels Plens de la Patum ha donat el primer pas per acostar posicions entre els partidaris del cap de colla, Isaac Gonfaus, i els tres vestidors expulsats i posteriorment readmesos, Sergi Montaner, Jordi Montanyà i Ignasi Casasayes. El format, segons ha pogut saber NacióBerguedà, ha estat una reunió tancada d'un màxim de dues hores, amb l'alcaldessa, Montse Venturós, i la regidora de Patum, Mònica Garcia, com a mediadores. 

En aquesta, cadascuna de les parts ha exposat el seu punt de vista. Ho han fet tots els implicats directes en el conflicte, tot i que també bona part dels vestidors de Plens integrats dins de la plantilla. A grans trets, ha pogut saber aquest diari, ha estat una reunió tranquil·la, sense la tensió que s'havia viscut en anteriors trobades, que ha servit per posar sobre la taula el punt de vista de cadascú, i posar les bases per començar a treballar en un futur més conciliador.

A la reunió, doncs, s'ha assumit la reinclusió dels tres expulsats. Montaner, Montanyà i Casasayes van ser expulsats de la comparsa per "traïció i sedició", tot i que en una nota de premsa posterior de la colla, es van al·legar faltes de "gravetat absoluta", sense precisar quines. Per altra banda, en aquesta trobada també s'ha comptat amb la presència dels tres vestidors que havien de ser els substituts, Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte, que també han pogut donar el seu punt de vista, tot i que no s'ha precisat si formaran part o no de la comparsa, oficialment. 

Un primer pas, doncs, en el camí de solucionar un conflicte que ha esquitxat, també, altres comparses, com ara la de la Guita Grossa i el Tabal, que van haver de fer públic el seu punt de vista, arran de la demanda d'impugnar l'última reunió extraordinària del Patronat de la Patum, on s'acordava que totes les comparses realitzarien uns nous estatuts i s'instava a la reincorporació dels tres expulsats. 
Arxivat a