La comparsa dels Plens fa públics els estatuts del 2009, criticats pels tres vestidors

Mostren a la ciutadania la normativa interna per la qual es regeix la colla

24 de març del 2017
Actualitzat a les 11:45h
Plens
Plens | Adrià Costa
La comparsa dels Plens i les Maces ha decidit mostrar al públic els estatuts de la comparsa, elaborats el 4 d'abril del 2009, i signats per tots els vestidors de plantilla que la configuren. Amb aquests, la colla busca el foment de la transparència, justificar les tres expulsions que es van produir fa uns mesos i netejar la seva imatge, arran de les crítiques rebudes per partits polítics i bona part de la ciutadania. 

En aquests estatuts, s'estableix quin és el règim intern dels Plens i les Maces, destacant alguns aspectes de funcionament, repartició de salts de Plens i disciplina. Concretament, i a l'entorn del conflicte general, s'estableix que el cap de colla i/o la junta tindran "facultat" per decidir "qualsevol canvi de la plantilla". En cas que alguna persona pugui "alterar l'harmonia i el bon fer de la colla" amb el seu comportament, tal com al·leguen que ha passat amb els tres vestidors expulsats, "serà facultat del cap de colla i/o de la junta executiva comunicar-li la seva infracció". Segons els estatuts, si aquesta falta és reiterada, la persona "serà cessada de les seves obligacions". I prossegueixen: "Una falta greu també serà motiu de cessament". 

Per altra banda, indica la normativa interna dels Plens, "tots els vestidors tindran l'opció, en cas de vacant a la plantilla, de proposar una persona que creguin oportuna". No obstant això, "serà facultat del cap de colla i/o la junta nomenar el candidat proposat". Si hi ha discrepància, recullen els estatuts, "serà el cap de colla qui tindrà la facultat de nomenar-lo". En aquest cas, però, "es respectarà l'herència per família directa (fills, néts i nebots)". 

Malgrat que tots els vestidors van signar aquests estatuts, inclosos els tres expulsats i actualment readmesos pel Patronat de la Patum, Jordi Montanyà, Sergi Montaner i Ignasi Casasayas, aquests mateixos criticaven que no se'ls havia deixat llegir amb calma aquesta normativa, que era totalment personalista en la figura del cap de colla i que s'havia de reformular i modernitzar, amb l'objectiu que la comparsa fos més democràtica. 

En aquests estatuts, per altra banda, ja hi consta el nom dels tres nous vestidors que es van votar per substituir els tres expulsats. Els noms de Trini Bascompte, Joan Olalla i Jordi Rou consten com a membres oficials de la comparsa a data de 28 de gener del 2017.

 

COMUNICAT de la comparsa dels Plens sobre les expulsions i les acusacions de poc democràtics
 

ESTATUTS de la comparsa dels Plens

Arxivat a