Alcaldes i regidors del Berguedà es formen en transparència, lideratge, màrqueting i gestió

L'ADBerguedà engega el segon curs per a càrrecs electes amb la col·laboració dels col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers, i de Politòlegs i Sociòlegs

22 de març del 2017
Actualitzat a les 21:17h
Presentació del Curs per a Càrrecs Electes
Presentació del Curs per a Càrrecs Electes | Aida Morales
"La bona administració no és una mera locució, sinó un dret dels ciutadans vers les institucions públiques". Aquest és el lema que presenta el segon curs per a càrrecs electes que a partir de l'1 d'abril començarà a impartir l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), conjuntament amb els col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers, i de Politòlegs i Sociòlegs, adreçat als regidors i alcaldes de tota la comarca, amb l'objectiu de donar-los eines per a l'èxit de la legislatura. 

Així ho ha presentat el president de l'Agència, David Font, que ha destacat la "bona valoració" que van fer els més de 30 participants de la primera edició, molts dels quals entraven per primera vegada al món de l'administració pública. Per a ells, ha relatat, es va configurar aquest primer curs, que va donar-los eines i acompanyament per millorar la feina de les administracions públiques. Enguany, doncs, l'objectiu serà perfeccionar aquesta feina, acabar de complementar els coneixements i repassar algunes temàtiques "cabdals" per facilitar el comandament dels ajuntaments. 

Aquest any, però, ha destacat Font, s'incorporen algunes novetats a aquests cursos gratuïts de tres o quatre hores per sessió. El primer és que es desexternalitza l'espai, és a dir, que els cursos es faran en diversos llocs de la comarca, relacionats amb la temàtica que es tractarà. El segon és que es desestacionalitza l'horari, és a dir, que es faran classes dilluns i dijous a la tarda, o dissabte al matí, en funció del curs, per facilitar que tothom pugui anar a algun dels cursos. I en tercer lloc, és que es concentren els cursos. Enguany, aquests tractaran la gestió dels recursos humans i econòmics dels ajuntaments, eines per a l'eficàcia, màrqueting i comunicació, transparència i bon govern, i lideratge local. 
 

El president del CCBerguedà i de l'ADBerguedà, David Font, i el president del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, Antoni Biarnés Foto: Aida Morales


El president del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, Antoni Biarnés, també membre de l'Ajuntament de Berga, ha destacat la "satisfacció" per part del col·legi per poder participar en aquest curs, que ha considerat "molt necessari", ja que les administracions són persones i "la formació i la innovació ho és tot". 

A més, Biarnés també ha considerat que a mitja legislatura és un bon moment per acabar de complementar la formació iniciada l'any passat, ja que molts polítics encara podran implementar la teoria adquirida a la pràctica. Pel que fa als ponents, ha destacat, s'han escollit experts en les diferents temàtiques, però que també tinguin un ampli coneixement del món local i de les petites administracions locals. Aquests seran Jordi Mas, Llum Bruno, Carles Font, Toni Puig, Montserrat Figueras i Josep M. Lozano. Tots ells, a més, estaran presentats per diverses persones vinculades al territori, com ara Josep Cinca, Quim Sala, Mariona Morera, Josep Lara, Joaquim Macià o el mateix Biarnés. 

Per altra banda, la membre del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers Llum Bruno ha remarcat que no es pot desvincular la part política de la tècnica, i menys amb una "legislació molt canviant". En aquest sentit, ha considerat que el curs és una "bona oportunitat" per als càrrecs electes, i els ha encoratjat a participar-hi.

PROGRAMA del curs

 

Roda de premsa de presentació del Curs per a Càrrecs Electes Foto: Aida Morales