Música i teatre tornen a omplir la programació cultural de Berga fins al juliol

L'EMMB incorpora un concert inclusiu de Patum on la banda de l'escola, els Superfilharmònics i el Taller Coloma interpretaran diferents cançons | Tràfec Teatre repetirà "Assaig T4", mentre que La Farsa presentarà "Aquí no paga ni Déu".

02 de març del 2017
Actualitzat a les 21:27h
Roda de premsa de presentació del cicle de música i teatre de Berga març-juliol
Roda de premsa de presentació del cicle de música i teatre de Berga març-juliol | Aida Morales
Berga és ciutat de música i teatre. Ho demostra el talent de les seves companyies, la força de l'Escola Municipal de Música (EMMB), i des de fa poc, també la influència com a centre institucional del Conservatori de Música dels Pirineus. Per això, i amb l'objectiu d'aprofitar i donar sortida a la seva oferta cultural, l'Ajuntament de Berga ha tornat a programar un ventall de propostes combinades, que ompliran els caps de setmana dels mesos de març, abril, maig, juny i juliol. 

Tal com ha indicat la regidora de Cultura, Mònica Garcia, en roda de premsa aquest dijous, la intenció és oferir el Teatre Municipal com a espai on entitats i institucions puguin desenvolupar-se amb la "màxima varietat possible". Malgrat que els recursos en cultura són minsos, el consistori vol continuar apostant en aquest àmbit, entrecreuant actes programats amb altres que aniran sortint, per poder "teixir una base sòlida cultural d'on poder beure". 

Les propostes, de fet, començaran aquest proper divendres 10 de març a les 21.30 hores amb l'obra "Diari d'una miliciana" de Jaume Miró, que porta a terme Cia La Belle Ensemble. A continuació, el dissabte 18 a les 21.30 hores es repetirà l'obra de Tràfec Teatre "Assaig T4", i dissabte 1 d'abril es portarà a escena "Paradís pintat", una obra d'humor de la mà de la Cia. Pepa Plana, que parlarà "d'una manera diferent", ha indicat la regidora, de les migracions. El teatre continuarà diumenge 30 i dilluns 1 de maig a les 19.30 hores amb el divertimento "Aquí no paga ni Déu" de Dario Fo, que interpretarà La Farsa, i finalitzarà el dissabte 20 de maig a les 21.30 hores amb diverses píndoles de microteatre repartides en diferents escenaris de la ciutat de Berga. 
 

La directora de Tràfec Teatre, Lydia Canal, i la de La Farsa, Angelina Vilella Foto: Aida Morales


Segons la directora de Tràfec Teatre, la voluntat de la companyia és tornar a portar a escena "Assaig T4", una obra que està tenint diversos reconeixements i que, tal com ha dit, ara està "més viva que mai", ja que es poden fer paral·lelismes entre els camps de concentració nazis i els camps de refugiats. Pel que fa a La Farsa, Vilella ha promès una obra de rialles, però amb un punt de "crítica social". "Si ens surt bé, riurem molt; si no, plorarem", ha afegit, tot indicant que, a més, la companyia intentarà incloure "una mica de música" a la interpretació, per fer-la diferent de com l'han fet altres agrupacions. 

Cicle de Música per a la Ciutat

Com cada any, l'EMMB també portarà a escena el Cicle de Música per a la Ciutat, tot un conjunt de concerts en què l'escola interpreta els seus treballs finals, ja sigui amb alumnes, professors o en el marc d'entitats o el mateix Conservatori dels Pirineus. Segons ha exposat el director de l'escola, Xavier Llobet, hi haurà concerts repartits durant tots aquests mesos que tractaran diversos aspectes.

El 12 de març es podrà gaudir dels "Quintets de Beethoven i Mozart" de la mà del professorat del Conservatori de Vic, i el 14 d'abril, en el marc del Concert de Setmana Santa, del "Requiem de Kim A. Andersen", que portarà a terme la Coral de l'escola a l'eslgésia de Sant Pere. Dos dies després, el Teatre de Berga acollirà un concert de la "National Youth Wind Orchestra de Luxembourg", i el 22 d'abril a la plaça del Forn s'introduirà el Concert de Sant Jordi, que tocaran els tres primers alumnes graduats al Conservatori, amb la banda de l'EMMB. 

El 27 d'abril al Teatre hi haurà "El gegant egoista", una gran cantata on participaran les escoles i la Jove Simfònica de l'EMMB, mentre que el 4 de maig hi haurà el recital dels alumnes graduats al Conservatori dels Pirineus. Un dia després, al mateix teatre, la música de cambra arribarà amb "Liebe Freude", i el 13 del mateix mes es farà un concert amb els 60 pianistes de les escoles de música i Orquestra del Cadí, que s'ajuntaran per oferir una interpretació ben especial. 
 

Roda de premsa de presentació del cicle de música i teatre de Berga març-juliol Foto: Aida Morales


El torn de les corals infantils de l'EMMB serà el 27 de maig amb "La volta al món amb cançons", on es representaran diferents cançons d'arreu del món, mentre que el 3 de juny hi haurà un concert molt especial, en què s'aproparà la Patum a tots els col·lectius. Serà el "Fem sonar la Patum", un concert inclusiu en què participarà la banda de l'escola, les orquestres dels Superfilharmònics i els músics del Taller Coloma en què, segons Llobet, es traslladarà el missatge que "la música de la Patum és oberta i tothom la pot tocar". 

Finalment, el 30 de juny hi haurà els dobles concerts de Bach i Vivaldi amb l'orquestra del Conservatori dels Pirineus, on tocaran alumnes i professors, i l'1 de juliol l'òpera Brundíbár, composada en un camp de concentració que anirà a càrrec del Cor de Veus Blanques de l'EMMB.
 

Cicle de concerts de l'EMMB fins al juliol

Arxivat a