La jove cantant berguedana Laura Junquera demana suport per participar al programa «La Voz»

La veïna de Berga espera ser una de les veus seleccionades per passar a les semifinals | Junquera explica que sempre ha estat molt tímida, però que ara ho està canviant

22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:12h
La jove cantant berguedana Laura Junquera
La jove cantant berguedana Laura Junquera | Laura Junquera / Televisió del Berguedà
Laura Junquera només té 20 anys. Canta des dels 12 i, no obstant això, té clar que, malgrat ser una persona tímida, la música és una passió que li corre per les venes. Per això, després de pensar-s'ho i debatre-ho internament, ha pres la decisió d'entomar la seva virtut de cara, de posar-se davant del públic i de fer-lo gaudir. Amb aquests propòsits s'ha postulat a una de les primeres fases de selecció de les persones que formaran part del programa "La Voz". 


Segons ha explicat a NacióBerguedà, des d'aquest mes de febrer i fins al maig hi ha oberta una votació popular en què tots els artistes qui ho han volgut, poden demostrar el seu talent. D'aquests, els tres més votats passaran directament a la segona fase, mentre que un jurat especialitzat n'escolllirà 47 més de tot l'estat espanyol. Junquera s'ha presentat al càsting local que es fa a Castelldefels, l'únic de Catalunya, on espera poder tenir prou suport popular per passar a la següent fase: "Demano la col·laboració de tots els berguedans; quan canto per aquí, veig molta gent a qui li agrada, et dóna suport, i per mi això és molt gran perquè fins fa poc, ni la meva família m'havia sentit cantar". 
 

La jove cantant berguedana Laura Junquera Foto: Laura Junquera


De fet, ha explicat, la música va començar a fluir-li a través de la veu quan tenia 12 anys. No obstant això, ha reconegut, sempre ha estat "excessivament tímida", i malgrat que cantava a casa, mai ho havia fet en públic: "No aguantava que em sentís ningú". En aquest punt, va ser un dels seus amics el que la va empènyer a donar el pas, motivant-la a posar-se davant d'una càmera de Televisió del Berguedà i a presentar-se a diversos concursos televisius. "De moment, però, mai he tingut sort", ha bromejat, tot i que actualment ja té obert un canal de Youtube i ha fet diferents concerts locals de petit format. 

Pel que fa als guanyadors locals, ha explicat, encara que no arribin a la final ja tindran un petit premi que consistirà en gravar un videoclip amb un productor musical. Ara per ara, però, Junquera demana la col·laboració de tots els berguedans a la votació popular, on es postula com a número 72 i sota el nom de Laura jum. Per participar en aquesta cal entrar al web del programa i votar, si es vol, fins a una vegada al dia.

"Per mi ho significaria tot", ha declarat sobre guanyar o quedar seleccionada per participar al concurs. En el seu cas particular, ha explicat, se li barregen dos somnis. El de la música, on considera que potser no s'hi podrà guanyar la vida però sí passar-s'ho molt bé i fer gaudir la resta de gent, i el de veterinària, la professió que està estudiant actualment: "I ara estic intentant complir-los els dos". 

Arxivat a