L'Escola Xarxa i l'IES Guillem de Berguedà faran reconeixement acadèmic a través de l'experiència laboral

Els dos centres gestionaran la documentació i dissenyaran l'itinerari per reconèixer l'experiència laboral de manera acadèmica

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:52h
IES Guillem de Berguedà
IES Guillem de Berguedà | Institut Guillem de Berguedà
L'Escola Xarxa de Berga i l'IES Guillem de Berguedà se sumen al conjunt de 119 centres de Catalunya que ofereixen servei d'assessorament acadèmic a les persones que puguin justificar-ho amb l'experiència laboral o en activitats socials relacionades amb un determinat cicle formatiu. Aquest servei, segons han informat els centres, es conforma d'un procés d'assessorament que es desenvolupa al llarg de dues o tres sessions presencials al centre, l'aportació de tota la documentació perquè sigui valorat l'expedient formatiu i laboral, i la redacció d'un itinerari amb recomanacions per acabar de dur-lo a terme. 

A més, també es farà una entrevista personal de contrastació a la persona que sol·liciti aquest reconeixement, i finalment la junta reconeixerà, acadèmicament, algunes unitats formatives o mòduls amb valor acadèmic. Posteriorment, si es vol obtenir el títol del cicle corresponent i convalidar les unitats formatives o mòduls reconeguts, cal matricular-se, parcial o totalment, al cicle formatiu corresponent, acreditant els requisits acadèmics. 

El Departament d'Ensenyament va iniciar aquest nou servei l'any 2012, i des de llavors, 9.713 persones han estat assessorades i 8.076 han obtingut el reconeixement acadèmic de l'aprenentatge assolit mitjançant l'experiència laboral o activitats socials. La convocatòria per demanar-ho estarà oberta fins el 31 de març als centres. 
Arxivat a