El fiscal insisteix en demanar presó pel «Teti» com a «venjança» i «escarment», segons el Grup de Suport

El Grup de Suport a Sergi Rodríguez "Teti" denuncia la persecució cap a l'independentisme i anuncia accions de suport | Oriol Marquès afirma que no deixaran que Rodríguez entri a presó

16 de febrer del 2017
Actualitzat el 17 de febrer a les 14:51h
Roda de premsa de suport al Teti a Berga, després de l'última resolució del fiscal
Roda de premsa de suport al Teti a Berga, després de l'última resolució del fiscal | Aida Morales
Quan semblava que el cas de Sergi Rodríguez "Teti" havia quedat resolt, amb una pena de presó d'un any que, al no tenir antecedents penals, no s'havia de fer efectiva, la Fiscalia ha entrat una petició expressa a la sala perquè, en aquest cas particular, la pena de presó es porti a terme, donat el "profund menyspreu" de Rodríguez a l'estat de dret. 

Així ho va fer saber el fiscal en un escrit presentat el passat 5 de gener, segons ha informat el Grup de Suport al "Teti" aquest dijous en una roda de premsa, on han tornat a iniciar la campanya per demanar la seva absolució i han anunciat accions durant els propers dies per tal que aquesta petició excepcional de pena de presó no es porti a terme. 

Segons han afirmat, l'escrit de la Fiscalia és una nota "digna tant pel contingut com per la forma d'èpoques passades" que, malgrat reunir els requisits legals, "deixa en suspensió la pena" i fa que Rodríguez "hagi d'entrar a presó per a fer d'escarment". A la nota, on el fiscal parla d'entorn social, ha remarcat la membre del Grup de Suport, Rosa Boixader, s'està referint a Berga, un municipi governat per la CUP, sota un entorn independentista. A més, ha assegurat, en aquesta petició la Fiscalia demana "venjança" i, en la mateixa línia, un "càstig exemplar".
 

La membre del Grup de Suport al Teti, Rosa Boixader, i Sergi Rodríguez Foto: Aida Morales


En aquest sentit, ha prosseguit el portaveu del Grup de Suport, Oriol Marquès, aquesta petició de presó "no fa altra cosa que evidenciar que l'estat espanyol, presó de pobles, se sap vençut en la lluita contra la dignitat" i en la "lluita contra l'independentisme". Per això, ha afirmat, l'entorn del "Teti" ha manifestat que no té "por" i que no retrocedirà: "No deixarem que empresonin el nostre amic i company de militància; no deixarem que ens amenacin, com tampoc restarem de braços creuats esperant que l'empresonin".

Rodríguez es va asseure a la banqueta dels acusats el passat 21 juny, per un suposat delicte d'atemptat contra l'autoritat, després que el 2012 durant el Passacarrers de la Patum donés un suposat calbot a l'exregidor del popular.

Per això, va ser condemnat el passat mes de setembre, quan va sortir la sentència de l'Audiència de Barcelona, a un any de presó i a pagar una multa de 1.080 euros. Per aquests fets, primer qualificats de falta, tot i que després considerats com a delicte, es demanaven quatre anys i nou mesos de presó, així com una multa de 3.600 euros. No obstant això, després del judici, tant la Fiscalia com l'acusació van rebaixar a un any la pena de presó. 
 

ESCRIT de la Fiscalia a la sala de la Secció 2 de l'Audiència de Barcelona reclamant l'entrada a presó de Sergi Rodríguez Teti

 

Una seixantena de persones acompanyen la roda de premsa de suport al Teti Foto: Aida Morales

Arxivat a