Ajuntaments rurals del Berguedà, preocupats per la nova llei d’urbanisme

L'Associació de Micropobles considera que la legislació està “feta des dels despatxos” i no té en compte les característiques de la ruralitat

Redacció
21 de gener del 2017
Ajuntaments petits de Catalunya, entre els quals diversos del Berguedà, van participar a la trobada organitzada per l’Associació de Micropobles, en què es van posar en comú les diferents dificultats amb què els petits municipis es troben per complir la nova llei d’urbanisme. Aquesta, segons el comunicat de l’entitat, està “feta des dels despatxos” i no té en compte les característiques de la ruralitat. 

La trobada, segons han informat, es va realitzar el passat 14 de gener la l’Anoia, on molts d’aquests pobles van debatre sobre els criteris restrictius de la normativa, que té poc en compte la vessant social i dificulta el poblament i creixement dels municipis, van indicar. Més concretament, la “tortuosa legislació” que "no s’adapta" a les necessitats de la població rural, van indicar, amb requisits carregosos i difícils de tirar endavant. 

Per això, l’Associació de Micropobles va acordar treballar en aquestes reivindicacions, tot posant sobre la taula el document inicial que ha sortit de la reunió.