Kilian Jornet i Clàudia Galícia guanyen el Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya

La prova s'ha disputat a la Molina aquest diumenge | La sueca Emelie Forsberg ha estat la més ràpida en categoria femenina

08 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Kilian Jornet al Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya
Kilian Jornet al Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya | Josep Maria Montaner
Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) i Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team) s'han proclamat aquest diumenge a l'estació d'esquí La Molina campions de Catalunya Individuals d'Esquí de Muntanya. Ha estat en el campionat organitzat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que ha aplegat més de 150 esquiadors. La cursa, amb 1.250 metres de desnivell positiu acumulat, ha arribat fins al cim del Puigllançada, en una jornada marcada pel sol i pel vent, que ha anat guanyant força a mesura que transcorria el dia. En aquesta, però, les condicions de la neu han estat òptimes. 

En aquesta ocasió, el campionat català ha comptat amb alguns dels millors esportistes del món en aquesta disciplina. Entre aquests, Jornet, tot i que també participació internacional, principalment d'esquiadors andorrans i francesos, tot i que també de la Selecció Sueca, com ara Ida Nilsson o Emelie Forsberg. 
 

Clàudia Galícia i Emelie Forsberg al Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya Foto: Josep M. Montaner


Jornet, guanyador de la prova i campió de Catalunya, ha parat el cronòmetre amb un temps d'1 hora i 12 minuts. Per la seva part, Marc Pinsach (CE Cassanenca) ha estat subcampió de Catalunya amb un temps d'1 hora i 13 minuts, i Miguel Caballero (CE Aran), tercer, amb un temps d'1 hora i 14 minuts. Segons Jornet, aquests dos han realitzat una "gran cursa", i també ha volgut agrair la feina de la FEEC que, tenint en compte les condicions de la neu, "ha fet un gran treball per aconseguir un traçat cent per cent fora pista", ha precisat. 

En dones, Galícia s'ha proclamat campiona de Catalunya, tot i que la més ràpida ha estat Emelie Forsberg. Per altra banda, l'andorrana Sofia Dusautoir ha quedat tercera, i el podi del campionat s'ha completat amb Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team), i Marta Riba (CE La Pobla de Segur). En aquesta ocasió, ha destacat Galícia, el nivell dels esquiadors ha estat "a l'alçada de qualsevol prova de la Copa del Món", i malgrat que ha tingut una gran rivalitat amb Forsberg, finalment "no hi ha hagut pietat". 

Aquesta prova s'havia de celebrar en el marc de la prova Traça Catalana, al Capcir, però a causa de la falta de neu, a última hora es va decidir traslladar a l'estació de La Molina, a cavall entre la Cerdanya i el Berguedà. 
 

Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya Foto: Josep M. Montaner