La fisioteràpia respiratòria, clau en tractaments mèdics multidisciplinars al Berguedà

El nou equip del Centre de Pediatria de Berga treballa la salut de grans i petits des de la innovació i les noves metodologies

Centre de Pediatria
14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:49h
Equip del Centre de Pediatria
Equip del Centre de Pediatria | Aida Morales

Equip del Centre de Pediatria Foto: Aida Morales


Per tal que els diferents òrgans i sistemes del nostre cos funcionin correctament, són molts els factors relacionats entre sí que hi intervenen. Cada vegada es tendeix més a un enfocament multidisciplinar en la cura del cos humà. 

És per això que, al Centre de Pediatria de Berga hem volgut ampliar l’oferta d’especialitats per poder complementar diferents tractaments, abastar una mateixa patologia des de diferents àmbits i, així, poder oferir el millor servei possible als nostres pacients per millorar o mantenir la seva salut.
 

La fisioterapeuta Maria Josep López realitzant un tractament a un nadó Foto: Aida Morales


Un exemple clar d’aquesta possibilitat d’integració des de diferents àmbits són els problemes de vies respiratòries. En aquesta època de l’any són la patologia més freqüent, tant en nens (per la petita dimensió de les vies respiratòries) com en  adults (sovint amb patologia crònica de base). En aquests casos, les tècniques de fisioteràpia respiratòria han resultat ser igual o millors que molts fàrmacs, ja que moltes vegades no es disposa de medicaments per resoldre’ls.
 

Tractament de fisioteràpia respiratòria al Centre de Pediatria de Berga Foto: Aida Morales


La fisioteràpia respiratòria substitueix la fallida dels mecanismes propis de neteja de les nostres vies respiratòries; sempre tenint en compte les particularitats dels pacients: no és el mateix un infant que un adult. Un cop passada la fase més aguda de les malalties respiratòries la fisioteràpia respiratòria juga un paper molt important en la prevenció de complicacions que es poden derivar d’aquests processos: recuperar l’elasticitat del pulmó, prevenir cicatrius pulmó, zones tancades....  Per això l’actuació de fisioteràpia cal que sigui: PRECOÇ , EFICAÇ i  PERSEVERANT.
 

La fisioterapeuta Maria Josep López fent fisioteràpia respiratòria a un nadó Foto: Aida Morales

 
 
 
   MARIA JOSEP LOPEZ

   - Diplomada en fisioterapia. Especialista en fisioterapia respiratòria
   - 20 anys experiència en àmbit hospitalari
   - Accions de docència: col·laboració en el Master d'Anestèsia, suport docent a alumnes de la FUB en estades pràctiques.
   - Acabant Màster en fisioterapia del Tòrax.