L'Ajuntament de Berga justifica el seu suport a la Sailfish amb més de 24.000 euros aquest 2016

Mònica Garcia afirma que els diners de la Sailfish s'intentaran destinar a altres activitats esportives | Ermínia Altarriba insta l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal a buscar una prova similar

01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 23:26h
El Ple de l'Ajuntament de Berga
El Ple de l'Ajuntament de Berga | Aida Morales
L'equip de govern de l'Ajuntament de Berga ha volgut justificar i donar una explicació davant de la "rumorologia" que s'ha difós entorn de la marxa de la Sailfish Half Triatló a la capital del Berguedà, volent fer una radiografia de les ajudes econòmiques que s'han anat donant. En aquest sentit, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha anunciat que aquest 2016 es van destinar, a través de subvencions, més de 24.000 euros a la prova, molt en la línia del que també s'havia destinat el 2015 (15.700 euros), el 2014 (23.500), el 2013 (26.100) o el 2012 (20.200 euros), entre d'altres.

La marxa de la Sailfish, però, ha caigut com una galleda d'aigua freda a l'equip de govern, que s'ha volgut defensar dels atacs dels grups de l'oposicio, sobretot de CDC, que els han acusat d'haver "perdut" la prova, i han lamentat les importants pèrdues econòmiques que hi  haurà al darrere. A més, el regidor de CDC Pau Bessa ha denunciat que, si hi havia la possibilitat de signar un conveni perquè es quedés durant un anys, això s'hauria d'haver treballat des de l'equip de govern. 

En qualsevol cas, però, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha volgut justificar que la prova no l'han "perdut", sinó que la Sailfish "ha marxat", i que ho ha fet per voluntat pròpia, sense que ells en tinguin responsabilitats, sinó que hi ha molts altres aspectes al darrere, com per exemple l'increment del cost del desplegament dels Mossos d'Esquadra o la decisió del Departament d'Interior de no permetre tallar la C-16, en què no hi poden fer res. 

En aquest sentit, Venturós ha detallat que, en el seu cas, va rebre la notícia el 21 de novembre del 2016 a través d'una trucada, valorant-la com a una "mala notícia", tot i que, ara per ara, l'Ajuntament de Berga tampoc podia destinar més recursos a aquesta prova, ja que, en comparació amb la resta que es fan, és l'única a la qual es destinava una partida similar. En comparació amb altres proves, per exemple la Berga Trail, on cada any hi ha uns 650 inscrits, ja no se li dóna la subvenció de 3.000 euros que aquesta rebia, i aquest només és un exemple. 

"La repercussió econòmica que té la Sailfish no la tindrà cap de les altres curses que ha mencionat", ha contestat Bessa. I és que, segons CDC, la CUP hauria d'haver conegut, treballat i planejat una sèrie d'accions per mantenir la prova. En aquest mateix sentit, la regidora d'ERC Ermínia Altarriba ha lamentat que no se sabessin interpretar les "senyals d'alarma", que ha indicat que ja venien de l'any passat, i ha demanat més organització i comunicació entre l'Ajuntament de Berga i les entitats esportives, amb la possibilitat de crear una taula d'esports. 

En qualsevol cas, Altarriba ha considerat que part de la culpa és, també, de les administracions comarcals, i ha indicat que la feina s'hauria d'haver fet, conjuntament des del Consell Comarcal, on traslladarà, quan hi hagi Ple, aquesta mateixa preocupació. Per altra banda, també ha proposat que l'Ajuntament i el Consell es posin a treballar, a partir d'ara, per poder atraure una cursa similar a la capital del Berguedà. 

Benefici per a entitats esportives de Berga

La regidora d'Esports, Mònica Garcia, ha anunciat que els diners que podia aconseguir l'Ajuntament de Berga per a la Sailfish es destinaran a altres proves esportives que es realitzen al Berguedà, que són moltes i multitudinàries. Des de la seva regidoria, ha assegurat, es va donar tot el suport tècnic i logístic necessari, posant el servei d'aquesta la brigada municipal i la Policia Local i que, per tant, "s'ha atès com s'havia d'atendre, i d'una manera bastant més alta que altres curses o esdeveniment esportius". 
Arxivat a