La Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla de Lillet aprofitarà el pont per convertir-se en pol turístic

L'Ajuntament espera un elevat nombre de visitants, coincidint amb el pont de la Constitució

Aida Morales
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:20h
Codonys.
Codonys. | Aida Morales
L'allioli de codony és un dels productes berguedans per excel·lència quan arriba el fred. No obstant això, el seu coneixement fora de les comarques de l'interior és limitat i, per tant, esdevé un aliment desconegut per a bona part de Catalunya, amb grans potencialitats turístiques i gastronòmiques. Amb l'objectiu d'aprofitar les seves potencialitats, doncs, es manté des de fa anys la Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla de Lillet, un esdeveniment que ja arriba a la seva cinquena edició, volent dinamitzar un cap de setmana que, ja de per sí, s'espera amb bones previsions per a restauradors i hostalers de la comarca. 

I és que enguany, la Fira s'ha demorat unes setmanes. Un dels problemes que va tenir en anteriors ocasions va ser el fet d'haver de competir amb altres esdeveniments, com ara la Fira de Sant Martí de Puig-reig i la de Puigcerdà. Aquesta vegada, però, esdevé pol turístic d'un dissabte ben dinàmic, amb un nou enfocament, també, molt adreçat a les festes nadalenques. 

Amb aquesta voluntat, la Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla esdevindrà, també, un Mercat de Nadal. Així doncs, i a part del tradicional concurs d'allioli de codony, la demostració en públic de com es realitza i l'esmorzar típic de la festa, també hi haurà una Fira de Productes Alimentaris, i una fira d'art i artesania, on es podran trobar diversos productes nadalencs. 

Totes les parades es podran trobar al mig del poble, entre el carrer Jussà i la plaça del Fort. En conjunt, se n'esperen més de 20, en un dia de caràcter festiu al poble, que conjuntarà un cap de setmana de fires i esdeveniments al Berguedà. 
Arxivat a