El Consell Comarcal i Sorea ajudaran les persones i famílies que no puguin pagar l'aigua

Les dues entitats signen un conveni amb un Fons de Solidaritat de 3.000 euros

Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:44h

Signatura del conveni entre Sorea i el Consell Comarcal Foto: CCBerguedà


El Consell Comarcal del Berguedà i Sorea, l'empresa prestadora del servei d'aigua, han signat un conveni per tal d'evitar talls en el subministrament, i d'aquesta manera ajudar a les persones i famílies en situació de pobresa energètica i que no puguin pagar les factures. En aquest context, Sorea posa a disposició del Consell un Fons de Solidaritat de 3.000 euros, per donar resposta als residents dels municipis d'Avià, Cercs, Saldes i Santa Maria de Merlès, on l'empresa gestiona el servei de subministrament d'aigua municipal. 

El Fons de Solidaritat es destinarà a liquidar el deute corresponent a les factures del servei d'aigua, incloent impostos i tributs, dels col·lectius en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, prèviament acreditada pels Serveis Socials Bàsics Municipals. L'aplicació del Fons quedarà subeditada a que el Consell Comarcal l'autoritzi. 

Aquest conveni entra en vigor a partir de l'1 de novembre del 2016, i serà vigent un any, podent-lo prorrogar anualment si hi ha un acord entre les parts signants. Per altra banda, Sorea ja ha signat acords similars amb altres ajuntaments, com ara el de Berga.