Òmnium Berguedà inaugurarà una exposició sobre els moviments migratoris a Catalunya

L'entitat mostrarà les vivències de diversos berguedans nouvinguts

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:16h

Una família nouvinguda Foto: Martí Albesa


Òmnium Berguedà aprofitarà el cicle de cinema social Fixa’t de Berga per presentar, el proper dijous 17 de novembre al Teatre Patronat, l’exposició “7,5 M. Construïm un país”, que parla sobre els moviments migratoris que ha tingut Catalunya, i com aquests han anat configurant la Catalunya més actual. 

En aquesta exposició, segons han indicat, hi han col·laborat persones de procedències diverses que viuen al Berguedà, i que van arribar a la comarca des dels anys 60 fins a l’actualitat. En tots aquests casos, el seu particular testimoni ajuda a explicar Catalunya com a terra d’acollida, i com això ha influït en l’evolució del país. 

Després de la inauguració de l’exposició, a les 20.30 hores, es projectarà la pel·lícula “Frozen River”. La mostra es podrà continuar veient al Casal de la Gent Gran a partir de dilluns 21 de novembre a les 19.00 hores, quan es farà una nova inauguració, i s’hi estarà fins el diumenge 27 de novembre, podent-se visitar de les 10.00 a les 14.00 i de les 16.00 a les 20.00 hores. Aquesta exposició, a més, també s’oferirà a tots els ajuntaments de la comarca, de manera gratuïta, per si estan interessats a exposar-la en els seus municipis.