El Konvent analitza l'entorn i els motius de la banda armada ETA

El director del documental "Asier ETA biok", Aitor Merino, i Javier Olaizola explicaran la seva visió de la realitat basca

Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:10h
La banda armada ETA
La banda armada ETA | Arxiu ND
L'exposició "Art, activisme i terrorisme" que durant aquestes setmanes s'està desenvolupant al Konvent de Cal Rosal tindrà, aquest divendres a les 20.00 hores, un dels seus moments més controvertits, posant-se cara a cara amb la realitat de la banda armada ETA, i intentant entendre els seus moviments i entorn. Serà a les 20.00 hores, amb els bascos Javier Olaizola i Aitor Merino, aquest darrer, director del documental "Asier ETA biok", que va sortir el 2013 i va ser premiat pel Festival Internacional de Cine de Donosti. Un film que parla de la relació del director amb el membre d'ETA Asier Aragurent. 

En aquesta història d'amistat, Asier, integrant d'ETA, havia desaparegut l'any 2002. Més tard el van detenir i empresonar a França, i els seus camins van agafar derives diferents. No obstant això, Merino va intentar entendre la realitat, fent-se preguntes sobre els motius que havien portat el seu amic a formar part de la banda armada i, quan aquest va sortir de la presó el juliol del 2010, va decidir donar resposta a tot això. 

Per la seva part, Javier Olaizola també donarà el seu punt de vista de la realitat basca, que alhora ha intentat plasmar a través de la seva peça "I love Manchester". Aquest projecte neix dels fets que van tenir lloc a la localitat basca de Renteria entre els anys 1976 i 1983, i que van ocasionar un fenomen revolucionari que va permetre "somiar" en una realitat diferent.
 

Obra 'I love Manchester' Foto: Konvent