El tabaler va cedir el Tabal al seu pare, tiet, filla i cosina durant la Patum extraordinària

Xavi Prat ha volgut fer un petit homenatge a Carles i Ramon Prat, així com obrir la comparsa a les dones

04 de setembre del 2016
Actualitzat el 05 de setembre a la 13:39h
Els tabalers durant la Patum extraordinària
Els tabalers durant la Patum extraordinària | Carles Palacio
El tabaler de la Patum, Xavi Prat, ha volgut tenir un gest especial cap als seus antecessors, filla i cosina, amb la sorpresa de cedir-los el repic de la comparsa durant tota la Patum completa extraordinària d'aquest dissabte. Segons ha explicat a NacióBerguedà, la voluntat era que tots ells també poguessin gaudir, d'una manera diferent, d'aquesta Patum tan especial, posant de relleu el fet que el seu tiet, Carles Prat, i el seu pare, Ramon Prat, ja havien viscut les anteriors celebracions. 

"M'ha fet molta il·lusió poder-li donar el Tabal al meu pare perquè segurament no arribarà a la pròxima", ha relatat Prat, en referència a la propera celebració de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. A banda, ha dit, també considerava important obrir una mica la comparsa de cara a les dones, fent tocar a la seva cosina, Laura Prat, i a la seva filla, Núria Prat. Aquestes dues han tocat el segon i el tercer salt, mentre que el quart ha estat per al seu tiet i fins fa un any tabaler, Carles Prat. Per la seva part, ha dit, només ha tocat per Lluïment.

Pel que fa a la qüestió de les dones, ha considerat que cada vegada s'ha de normalitzar més ja que, de força, no els en falta. "Si una dona pot arribar a parir, té prou força per fer això", ha declarat. A més, ha indicat que si fa uns segles excloure les dones era normal, "ara ja no toca".

Per a la seva filla, concretament, aquest gest ha estat sorpresa, i se n'ha assabentat poc abans de començar a tocar. Tant ella com el seu avi, ha explicat Prat, s'han "emocionat molt", i només amb això afirma que ja ha valgut la pena: "Si pots fer feliç a una persona, tu ja et trobes millor".
Arxivat a