Abel Azcona i Procés Constituent es «plantaran» a Berga per la construcció d'un nou país

La performance "Arrelament" s'inclou dins de la celebració de la Diada a la ciutat | L'acte començarà abans de les 17.14 hores

Cristina Prat
21 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:16h
Concentració a la Meridiana a Barcelona
Concentració a la Meridiana a Barcelona | Albert Ortíz
La creació d'un nou país a través de l'arrelament. Aquesta és la idea de partida que volen transmetre les assembles de Procés Constituent del Berguedà i del Ripollès, juntament amb l'artista Abel Azcona, el proper 11 de setembre a Berga. Ho faran, però, d'una forma poc convencional. 

El transgressor artista, Abel Azcona, conegut per les seves obres i performance amb un fort component activista i de denúncia, es "plantarà" a Berga, juntament amb un centenar de voluntaris. Abans de l'inici del punt àlgid de la Diada, començarà a la rotonda del monument de la Patum una performance, en què unes 100 persones vestides de negre es plantaran literalment de terra fins els turmells. L'acció anirà acompanyada de deu cartells que mostraran els punts ideològics de Procés Constituent i imatges de "persones plantades". Segons ha detallat a NacióBerguedà, la membre coordinadora de Procés Constituent, Fina Santamaria, "per tal de donar més visibilitat a l'acció, aquesta començarà mitja hora abans de l'acte central que tindrà lloc a les 17.14 hores".

La performance rebrà el nom d'"Arrelament" i simbolitzarà el creixement d'un nou estat, segons ha explicat Santamaria. El concepte ha estat escollit per Procés Constituent, perquè segons aquesta, els principis que transmet el mot arrelament "lliguen molt amb la ideologia de l'entitat i també en el marc de la Diada". Santamaria ha exposat que el mot arrelament el va popularitzar la filòsofa francesa Simon Weil, i és defineix com "un lloc d'integració cultural de l'ésser humà que està bé en el seu lloc on viu i actua. Així, aquest és contrari al desarrelament que simbolitza la guerra o la injustícia social".

La coordinadora del moviment polític i social, ha subratllat que l'acte està obert a tots aquells voluntaris que hi vulguin participar. Per fer-ho, cal inscriure's com a participant a l'acte i anar vestit de negre el mateix dia de la performance.

A més, l'entitat durà a terme una altra acció paral·lela, en aquest cas, a través de les xarxes socials. Aquesta consistirà en fer una crida perquè moltes persones es tirin una fotografia agafant terra des del lloc on es trobin, ja sigui a Catalunya o a l'estranger, i la difonguin a través de les xarxes socials, per tal de simbolitzar l'enviament de terra per fer possible la creació d'un nou estat. 
 
 
Arxivat a