Organitzen un pelegrinatge des de Montserrat fins a Queralt en motiu del Centenari de la Coronació

Les persones interessades es poden inscriure a la sortida fins el proper 17 d'agost

Redacció
15 d'agost del 2016
Actualitzat el 26 d'agost a les 14:57h
Participants a una caminada a Montserrat
Participants a una caminada a Montserrat | AjM
En motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, el Casal Parroquial de Berga organitza un pelegrinatge a peu des de Montserrat fins al Santuari de Queralt els propers dies 21,22,23 i 24 d'agost. 

La caminada, impulsada per Mossèn Marc Majà, juntament amb diversos voluntaris del Casal Parroquial de Berga començarà diumenge 21 d’agost a la tarda, quan els participants baixaran amb cotxe fins a Montserrat per passar-hi la nit. Dilluns 22 d’agost es farà l’etapa de Montserrat a Sant Fruitós de Bages, amb un recorregut de 27 quilòmetres. Dimarts 23 s'encetarà la segona etapa, de 33 quilòmetres que anirà des de Sant Fruitós a Puig-reig, i finalment, dimecres 24, es farà l’etapa de Puig-reig a Queralt de 25 quilòmetres. L'arribada a l'últim punt de destí del pelegrinatge, és a dir, al Santuari de Queralt se celebrarà amb un dinar amb tots els participants. 

Segons la carta que l'organització ha difós amb la informació del pelegrinatge, el destinatari i el format d'aquest està adreçat a persones de totes les edats, ja que tant el ritme de les caminades com el servei d'intendència permetran que persones de totes les edats s'hi puguin sumar.

Així doncs, les persones interessades poden participar en la totalitat de la sortida o només en una de les etapes, segons indiquin en el full d'inscripció que han d'omplir per participar-hi. Els trams de la caminada han estat preparats amb el suport d'un grup de voluntaris, que han treballat per establir el quilometratge i que, fins i tot, els han realitzat per saber el temps o la dificultat, segons han explicat fonts de l'organització a NacióBerguedà. Es preveu que les etapes es recorrin de forma seguida i que l'hora d'arribada d'aquestes, sigui cap a primera hora de la tarda. 

L'organització prepararà un esmorzar pels pelegrins i el dinar de tots els punts de destí, la resta d'àpats aniran a càrrec de cadascú. A més, un dels voluntaris de l'organització portarà el material de més pes al proper lloc de destí, per facilitar la caminada als participants.

Les inscripcions es poden fer a la Llibreria Huch o a la Cansaladeria Casafont i a través d'internet fins el proper 17 d'agost. El preu del pelegrinatge complet és de 45€, en cas que es faci el pelegrinatge sense dormir a Montserrat 35€, i el preu d'una etapa 6€. 
Arxivat a