L'actor català Miquel Sitjar inaugurarà la Festa Major de Guardiola de Berguedà

Les festes comencen aquest dijous i finalitzaran dimecres amb activitats esportives, infantils, balls i concursos

Redacció
04 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:48h

L'actor català Miquel Sitjar Foto: Miquel Sitjar


L'actor català i protagonista de la pel·lícula "Pàtria" que s'estrenarà abans de finalitzar l'any, Miquel Sitjar, serà també la persona que inaugurarà la Festa Major de Guardiola de Berguedà. Aquest serà l'encarregat de llegir el pregó divendres 5 d'agost a les 19.00 hores a la plaça de l'Església, després que els actes ja hagin començat aquest dijous amb un circuit caní competitiu d'obstacles a càrrec d'Agility, i un taller de circ i tir en arc divendres. 

Després de la lectura del pregó, de fet, serà quan s'entregaran els premis del II concurs de cartells anunciadors de la Festa Major i, a continuació, tindrà lloc al Monestir de Sant Llorenç un dels esdeveniments tradicionals i esperats en el marc d'aquestes festes. Les 52es Nits Musicals, amb el concert de Musica Reservata de Barcelona, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Divendres, però, no es tancarà amb aquest estil musical, sinó amb la festa jove que començarà a partir de mitjanit, on punxaran els DJ Mon i Miquel Fontova. 

Durant dissabte es podrà gaudir de la XII Fira del Col·leccionisme i de la XII Trobada de Plaques de Cava, amb IX Taps Corona, així com de la final del curset de natació. A la tarda, una Festa de l'Escuma amb Divertimento amenitzarà i distraurà els infants, mentre que els joves, a partir de les 18.00 hores, realitzaran la VI Pujada Ciclista de Guardiola a Coll de Subirana. L'Alternativa Rock tindrà lloc al camp de futbol a partir de les 19.00 hores, mentre que a la carpa es farà un concert amb el grup Xàkara i tot seguit discoteca amb Dj. Yasin i Divertimento. 

Diumenge arrencarà amb el XXII Torneig popular de petanca al camp de futbol, sardanes i, a les 17.00 hores, una trobada de puntaires. A la piscina, per altra banda, es farà el partit de waterpolo i, a les 19.00 hores, el carrer de l'Estació acollirà la Trobada d'Acordions amb una posterior ballada al centre cívic, per part de l'Esbart Sant Martí de Barcelona. 

Les atraccions per als nens i nenes seran gratuítes durant el matí de diumenge. Ja al final del cap de setmana hi haurà un concurs de truc a la piscina i la presentació del Club Futbol Alt Berguedà, amb el partit d'aquests amb el combinat de jugadors locals. 

La màgia entrarà en el protagonisme de la Festa Major durant dimarts al matí, i la zumba i el ball a la tarda, mentre que dimecres la Festa Major anirà finalitzant, amb una missa solemne al Monestir de Sant Llorenç a les 11.30 hores, una ballada de sardanes amb la Cobla Pirineu i, a la tarda, un concurs de botifarra, sardanes i una cantada d'havaneres amb el conjunt Crema Catalana al barri Bastareny. 
 

Consulta tots els actes del programa de Festa Major

Arxivat a