Berga reivindica la memòria històrica, 80 anys després de l'inici de la Guerra Civil

Montse Venturós demana tenir "un record per a tots aquells que van donar les seves vides"

Redacció
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:55h
L'Ajuntament de Berga ha volgut tenir unes paraules per a la reivindicació, aquest dilluns, quan es commemoren els 80 anys de l'inici de la Guerra Civil espanyola. Segons han destacat a través d'un comunicat, aquesta data representa “un dels dies més grisos de la història recent”, que recorda la guerra i el posterior alçament feixista que va acabar enderrocant el govern de la República. 

Per això, el consistori berguedà ha aprofitat per continuar reivindicant la importància de la memòria històrica, sense voler passar per alt una data com la d'aquest 18 de juliol. “Sempre és un bon moment per aprofundir en el record, per posar sobre la taula una realitat que ha quedat anestesiada davant els múltiples intents de fer prevaldre l'oblit i l'amnèsia per sobre la dignitat humana i la llibertat”, ha declarat l'alcaldessa, Montse Venturós. 

L'alcaldessa també ha recordat que la Guerra i la posterior dictadura van suposar una “barbàrie” per a les vides de milers de persones, moltes de les quals van morir o van patir “el jou del Franquisme a la seva pròpia pell” amb l'objectiu d'intentar combatre'l: “Un record per a tots aquells que van donar les seves vides, per tots aquells que van ser torturats i assassinats a les presons de l'horror, per a tots aquells que van encabir la seva vida en una maleta i van travessar la frontera”. I ha prosseguit: “En la defensa del record i del reconeixement de tots ells, ens hi deixarem la pell”.

En aquest punt, Venturós ha volgut agrair a les entitats i associacions que treballen per fer prevaldre els valors “de la memòria per sobre dels de l'amnèsia” i, sobretot, a aquelles que van treballar perquè el Franquisme “no guanyés la darrera batalla” que és, segons ha recordat, la de l'oblit de les víctimes.
 

Imatge utilitzada en el projecte de l'Ajuntament de Berga 'Memòria i dignitat' Foto: AjBerga.

Arxivat a