Bagà torna a l'època medieval i rememora la batalla dels Pinós

Milers de visitants aprofiten el bon temps per passejar i descobrir la història de Bagà

16 de juliol del 2016
Actualitzat el 17 de juliol a les 19:01h
Batalla campal a Bagà
Batalla campal a Bagà | Aida Morales
Bagà ha tornat, aquest cap de setmana, a l'època medieval. Com cada any, les Festes de Pinós han atret milers de persones i, al llarg de dissabte, els carrerons, places i indrets desconeguts d'aquest petit municipi de l'Alt Berguedà s'han omplert de turisme i visitants, atrets per unes festes cada vegada més conegudes arreu de Catalunya.

Les Festes de Pinós de Bagà han fet que aquesta vila hagi tornat a vibrar en un cap de setmana de bon temps i, a la tarda, les parades d'artesania i tallers del mercat medieval han inundat un recorregut encantador, on s'ha pogut aprendre a fer cistells, ceràmica, escriure amb ploma o reviure una batalla campal. A més, al costat del riu també s'ha establert un campament típic de l'època, amb tots els utensilis i material necessari per mantenir la vida durant la batalla.
 

Moment de la batalla campal a Bagà Foto: Aida Morales.


De fet, la lluita ha estat una de les atraccions que més gent ha aplegat a partir de les 18.00 hores, justament al parc que hi ha sobre la zona esportiva, on bàrbars, ordres religioses i soldats de la baronia han disputat una acarnissada batalla. Les espases, les fletxes i les destrals no han faltat, i els senyors de Pinós han viscut una rendició gloriosa, que també ha atrapat desenes d'aplaudiments.

Per altra banda, la història de les Cent Donzelles també ha estat present en alguns dels plafons situats a Palau, on s'han pogut practicar diverses activitats adreçades als més petits. La història, el turisme i la gastronomia s'han entrellaçat, i el resultat han tornat a ser unes festes cada vegada més treballades i conegudes, que enguany celebren amb èxit la seva 24a edició.

 

Parades d'artesania al barri vell de Bagà Foto: Aida Morales.