Una desena de joves del Berguedà, Bages i Mèxic aprenen a pilotar drons a Cercs

El curs d'estiu de pilotatge de drones finalitza amb èxit, segons els organitzadors

Redacció
09 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:21h

Final del campus de drons del Cercs Foto: Eurània


Una desena de joves procedents del Berguedà, del Bages i de Mèxic han après, durant les darreres setmanes, a pilotar drons, en el primer campus d'estiu que s'ha realitzat a les instal·lacions de l'escola pública de Cercs per part de la consultoria aeronàutica Eurània, i la col·laboració de l'Ajuntament del municipi. 

L'objectiu, segons han informat, era acostar aquests joves a l'àmbit de l'aviació no tripulada a través de sessions teòriques i pràctiques combinades. En les classes s'han donat els coneixements bàsics d'aviació, com són la meteorologia, la reglamentació, l'operació, la comunicació o la fraseologia aeronàutica. 

Les classes comptaven amb la col·laboració de l'equip de professionals de l'oprradora Go-k Fly, la primera berguedana en operar drons des del passat estiu. El campus ha finalitzat aquesta setmana passada, amb una gimcana preparada especialment per a l'ocasió, i amb l'entrega de diplomes i esmorzar de comiat. A l'acabar, tots els participants s'han endut a casa el dron que han utilitzat durant tota la setmana per fer les pràctiques.

Segons Meritxell Codina, d'Eurània, i Eduard Gonzàlez, de Go-K Flya, el campus ha estat una experiència "molt enriquidora per poder transmetre coneixements d'aviació a joves". Aquests, a més, ho han viscut amb "passió" i els organitzadors en fan una valoració "molt positiva".

Els drons o aeronaus no tripulades són una tecnologia aplicable a qualsevol àmbit, des del lúdic fins als treballs aeris de fotografia, agricultura de precisió, filmació, topografia o revisió o manteniment d'infraestructures. A més, de cara als joves es poden convertir en un mètode divertit d'acostament a la robòtica i l'aeronàutica, remarcant per sobre de tot el seu ús responsable, ja que, de manera errònia, també poden esdevenir una amenaça.