L’Ajuntament de Cercs rep un mapa de Patrimoni Cultural i Natural del municipi

El document permet al poble tenir un coneixement global dels elements patrimonials immobles

Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:38h
Imatge de Cercs
Imatge de Cercs | Diba
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Cercs el Mapa de Patrimoni Cultural i Natural del municipi, fruit del conveni signat entre ambdues institucions, on s'han inventariat 210 elements. La realització de Mapes de Patrimoni Cultural Local té per objecte la recollida de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi concret i la seva valoració. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Cercs pot tenir, a partir d’ara, un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i pot establir mesures per a la protecció i conservació del seu municipi, així com planificar-ne la rendibilització social. 

El 74% dels elements que conté el mapa del municipi de Cercs correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta de l'inventari inclou un 10% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 5%, documental (fons documentals i d'imatges); un 6%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 5%, natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

Actualment, 141 municipis catalans tenen un Mapa del Patrimoni Cultural i Natural, i 15 més estan treballant en la seva realització.