Apliquen un fressat a les franges vermelles de la C-16 a Cercs per evitar perill de caigudes

Els veïns i l'Ajuntament de Cercs afirmava que la pintura era altament perillosa quan el ferm de la carretera estava moll

08 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Obres a la C-16
Obres a la C-16 | SCT
El neguit veïnal per les franges vermelles que s'havien pintat a la C-16, a l'entrada de diferents nuclis del municipi de Cercs, sembla que podrà solucionar-se. Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del poble, Jesús Calderer, Carreteres de la Generalitat ha decidit aplicar-hi un fressat, que suposadament impedeix que es produeixin relliscades i, per tant, que aquests trams siguin perillosos. 

Aquesta és la solució que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha trobat a les queixes dels veïns i del mateix Ajuntament de Cercs, després de considerar que les franges pintades en els accessos i sortides de Sant Jordi, la Rodonella i Sant Corneli cap a la C-16 podien ser perilloses ja que, tal com van denunciar els veïns del poble, eren "paviments molt lliscants". 

Davant d'aquesta situació, i considerant la possibilitat que s'hi poguessin produir accident, el consistori es va posar en contacte per escrit amb la Generalitat, a qui va comunicar el problema. Poc després, i en representació del Departament, el director de l'obra, Albert Corominas, va assegurar que hi posarien remei.

Pocs dies després, els operaris han realitzat aquest fressat a la calçada. Una solució que l'alcalde de Cercs espera que sigui útil per evitar relliscades i que, per tant, sigui un punt mig entre la necessitat de destacar el traçat de la carretera i evitar accidents. "Haurem d'esperar un dia de pluja per comprovar-ho", ha afirmat.