La Creu Roja Berguedà implica entitats esportives en la campanya del sorteig de l'Or

Els Mountain Runners del Berguedà i el Club Orientació Berguedà se sumen al "repte" amb l'objectiu de superar els 36.000 euros de l'any passat | El sorteig serà el 21 de juliol amb tres milions d'euros en joc

07 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:31h
Roda de premsa de la Creu Roja Berguedà sobre les activitats de la campanya del sorteig de l'Or
Roda de premsa de la Creu Roja Berguedà sobre les activitats de la campanya del sorteig de l'Or | Aida Morales.
Com és habitual per aquestes dades, la Creu Roja del Berguedà organitza activitats per recaptar fons en el marc del sorteig de l'Or que es fa a nivell estatal. Un sorteig, els beneficis del qual es destinen a continuar lluitant contra l'exclusió social i la desigualtat i que, enguany, s'ha volgut potenciar encara més al Berguedà, amb tot un seguit d'activitats i implicacions que l'engrandeixen. 

En aquest sentit, enguany Creu Roja del Berguedà comptarà amb la col·laboració dels Mountain Runners i del Club Orientació Berguedà (COB), que han preparat una nit especial solidària l'1 de juliol a Gironella. En aquesta, es proposaran tres activitats esportives i lúdiques per a totes les edats, amb l'objectiu que una gran quantitat de gent es mobilitzi per plantar cara a les desigualtats. 

Per a Montse Pont, membre de Creu Roja, aquesta nova organització significa un "repte comarcal important", ja que com més gent s'inscrigui en les activitats esportives, més col·laboració hi haurà en el sorteig de l'Or i, per tant, més es podrà recaptar. En aquest punt, l'entitat sense ànim de lucre espera poder superar tranquil·lament els 36.000 euros recaptats l'any passat ja que, a l'implicar altres entitats, el ventall de col·laboradors por augmentar. 

Tres activitats esportives

Tal com ha explicat el membre del COB, David Tarrés en roda de premsa, el repte d'aquest proper 1 de juliol és "majúscul" i, per això, s'han programat tres activitats adreçades a diferents perfils i per a totes les edats. Des del Club Orientació, s'ha muntat una cursa d'orientació nocturna amb diversos nivells per l'interior de Gironella. Aquesta començarà a partir de les 20.30 hores i és apta per a tothom.

Paral·lelament, ha prosseguit Cinto Vilà, dels Mountain Runners, també hi haurà una caminada solidària i una cursa solidària que començaran a la mateixa hora, amb un recorregut d'uns 8 quilòmetres, i que també contribuiran a implicar els atletes berguedans en la causa. Segons Vilà, els membres del club o les persones a qui agradi fer esport podran fer la cursa al seu ritme, mentre que famílies i gent que vulgui gaudir de l'entorn i del capvespre, podrà fer-ho durant la caminada: "Hem de fer pinya tots plegats". 
 

Els membres de Creu Roja Albert Inglés i Montse Pont Foto: Aida Morales.


La inscripció a totes aquestes activitats tindrà un cost de 10 euros i inclourà un sopar amb música en viu i una butlleta de l'Or. El sorteig d'aquesta serà el 21 de juliol i es poden guanyar tres milions d'euros. 

Fila zero

Per a les persones que no puguin o no vulguin realitzar cap d'aquestes activitats esportives, Creu Roja Berguedà insta a participar en la fila zero i fer un donatiu individual o en grup, comprant una o diverses butlletes de l'Or. Aquestes costen cinc euros, i es poden adquirir a través de la pàgina web NúmeroSolidari o els establiments de la Creu Roja. 

La plataforma web creada per a l'ocasió, per altra banda, també inclourà un comptador d'inscrits i recaptació, que esperen poder anar ampliant a mesura que avencin els dies. Pel que fa als diners recaptats, el 75% d'aquests es destinaran íntegrament a programes socials de la Creu Roja a la comarca. Per això, han recordat, és important la implicació de tothom per poder continuar treballant.