La Patum de la Pietat escalfa motors i crea un «magnífic planter»

Toni Curtichs assegura que la festa ha estat un èxit i celebra que hagi pogut finalitzar amb sol i bon temps | Els organitzadors expliquen que el Tabal ja compta amb l'escut de la Pietat

16 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:05h
Nans Vells a la Patum de la Pietat
Nans Vells a la Patum de la Pietat | Aida Morales
La Patum de la Pietat ha arribat, aquest dilluns al vespre, al seu final. La música de la festa berguedana ha tornat a omplir la plaça del barri, i els darrers fuets han recordat que, a poc menys de dues setmanes, Berga entrarà de ple en el bucle de foc, salts i tirabols. La Patum de la Pietat, però, té un caire especial. L'essència del barri i la seva recordada història, amb 54 anys a l'esquena, teixeix un important vincle amb els més petits. 

I és que aquesta Patum, segons ha recordat a NacióBerguedà un dels seus organitzadors, Toni Curtichs, està dedicada als nens en gairebé tots els sentits. Els pares, ha recordat, poden deixar els seus fills que voltin sols per la plaça, i pel que fa a les comparses, representen un “magnífic planter” per a la Patum Infantil i, més tard, per a la Patum dels grans: “Tenim un bon planter, i això és molt maco perquè quan veus la canalla gaudir, se t'omple el cor de joia”. 
 

Turcs i Cavallets a la Patum de la Pietat Foto: Aida Morales.


Avui dia, la Patum de la Pietat es presenta com un preludi proper i familiar. Una festa conduïda per nens, en què Berga torna a ser poble, i el nucli històric pren el protagonisme. Durant la seva història, ha recordat Curtichs, aquesta Patum va viure moments de tots colors, passant de ser una cosa més aviat petita, a una gran celebració. Enguany, a més, aprofitant el pont de “pasquetes” s'ha allargat un dia, que ha servit per acabar la festa amb el bon regust del sol i el bon temps. 

La Patum de la Pietat va començar divendres amb la Patum Infantil i sota la pluja. Durant tot el cap de setmana, el temps no ha acompanyat i, malgrat nombrosos moments de plugim, grans i petits no han parat de saltar. Per això, Curtichs també ha volgut agrair el compromís de tants berguedans que, plantant cara a les males previsions meteorològiques, s'han acostat al barri de la Pietat per participar en una festa única i més que nostrada, que finalment ha acabat de la millor manera.
 

Nans Nous a la Patum de la Pietat Foto: Aida Morales.


“Estem molt contents perquè hi ha hagut molta gent i no hi ha hagut cap incident”, ha prosseguit Curtichs. A més, ha remarcat que s'han notat “les ganes de fer Patum”, i això ha ajudat a tornar a convertir en un èxit aquesta festa. 

Pel que fa a les novetats, els Gegants han estrenat una nova estructura interna que ha substituït la fusta per l'alumini, s'ha millorat la comoditat d'alguns Nans, s'ha acabat d'arreglar l'Àliga, i s'ha canviat la pell i repintat el Tabal. Ara, ha afirmat l'organitzador, aquest instrument ja llueix l'escut del barri.
 

L'Àliga a la Patum de la Pietat. Foto: Aida Morales.

 

Toni Curtichs a la Patum de la Pietat, al costat de la Guita Foto: Aida Morales.

Arxivat a