Vilada recupera l'històric Ateneu Nacionalista

Francesc Canosa destaca l'equilibri territorial com a clau del progrés nacional

Redacció
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:55h

Inauguració de l'Ateneu Nacionalista de Vilada Foto: ANV


Vilada ja ha inaugurat el que va ser l'Ateneu Nacionalsita del municipi, una institució fundada el 1921 pel doctor Àngel Soler, amb l'objectiu de fomentar “l'engrandiment i prosperitat del poble", així com per ajudar al “desenvolupament cultural, social i econòmic” del municipi. 

Ara, aquesta institució torna a estar en funcionament, amb la voluntat d'entroncar amb la història de l'associació antiga i treballar en el mateix sentit. La seva inauguració va ser el passat 7 de maig, amb unes paraules d'Eloi Bellés en nom de l'entitat, i del regidor Vicenç Massana pel que fa a l'ajuntament. Segons el consistori, el renaixement de l'Ateneu Nacionalista és una bona notícia, pel “rellançament” de l'activitat cultural al poble. 

Per altra banda, el periodista i comunicador Francesc Canosa, convidat a l'acte, va realitzar la xerrada “La immensa minoria. La Catalunya invisible”, una conferència que va repassar els orígens de l'asimetria demogràfica i econòmica entre Barcelona i les comarques catalanes. Durant aquesta, es va parlar de la tasca de la Mancomunitat en l'equilibri territorial, i va cloure la conferència mirant el futur de Catalunya. Per a Canosa, els pobles petits són l'origen i la clau del procés nacional.