L'art de la quotidianitat; onze artistes del territori paren la taula

El Grup Llobet presenta una col·lecció de gots elaborada amb el talent de persones del Berguedà, el Bages i el Solsonès | Pep Espelt afirma que cal "més gent atrevida"

28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 21:28h
Alguns dels artistes i membres del Grup Llobet a la presentació de la col·lecció al Konvent.
Alguns dels artistes i membres del Grup Llobet a la presentació de la col·lecció al Konvent. | Aida Morales.
Massa vegades es té la idea que l'art, el que s'anomena ART en majúscules, és un concepte inabastable, de punts esnob i de peces cares. Però l'art, allò irrepetible que surt de les mans, la boca o el cos de qualsevol qui se senti artista, és proper, comú i, fins i tot, quotidià. 

I és d'aquesta manera de pensar, sumada a l'estima pel territori, del que ha nascut la col·lecció "La Galeria d'Art al Cor de Catalunya", un conjunt de vasos que són obres d'art en sí mateixes i que el Grup Llobet ha volgut promocionar, donant dues lliçons simples, però destacables. La primera és que l'art es pot trobar al supermercat a un preu totalment assequible, i això és el que volen transmetre a nivell empresarial. I la segons, que l'art pot conviure amb qualsevol persona, i en llocs tan quotidians com la nostra taula. Aquesta segona idea, és la que transmeten els artistes.

Aquesta col·lecció, doncs, és "una cosa molt més propera que entrar en un supermercat i trobar-se una escultura”, ha explicat a NacióBerguedà el director de la cadena de supermercats, Ignasi Llobet, que, a més, ha destacat que es tracta d'un “projecte divertit” i que ajuda a promocionar personatges, coneguts oi desconeguts, del Berguedà, el Bages i el Solsonès. 
 

Col·lecció de gots Foto: Aida Morales.


Segons ha explicat, el Grup Llobet està vivint, actualment, un “moment molt creatiu”, volent donar suport als artistes del territori, i ajudant a que les seves obres siguin visibles en el dia a dia. Per això, adquirir una de les 400 col·leccions senceres costarà tan sols 20 euros, mentre que cada obra, en sí, ja és “una petita joia”.

"No tothom és capaç de portar la cultura a casa", ha declarat en la presentació el director del Konvent, Pep Espelt. El berguedà també ha volgut donar les gràcies a les persones i empreses que, com Grup Llobet, treballen per promoure el talent cultural sense guanyar-hi res a canvi, i ha sentenciat: "Caldria més gent atrevida".

A la col·lecció s'hi poden trobar obres d'onze artistes del Berguedà, Bages i Solsonès, cadascun posant de relleu la seva temàtica i destacant-ne algun dels trets més significatius. Aquests són Espelt, Josep Berenguel, Ernest Descals, Joaquim Falcó, Àngels Freixanet, Tate Garrigassait, Eduard Gener, Quim Moya, Toni Mujal, Roser Oduber, Míriam Ponsa i Natxo Tarrés. 
Arxivat a