Nevada en plena primavera

El Pirineu i Prepirineu s'ha despertat emblanquinat aquest dijous a partir de 1.500 metres | Les previsions apunten a una diada de Sant Jordi de temps inestable

Redacció
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:41h
Emblanquinada al nord de Catalunya aquest dijous.
Emblanquinada al nord de Catalunya aquest dijous. | JM Montaner
La neu s'ha tornat a deixar veure aquest dijous en diversos punts de Catalunya, a partir dels 1.500 metres. Malgrat estar en plena primavera i a les portes del mes de maig, les baixes temperatures i l'episodi de precipitacions d'aquesta matinada i aquest matí han deixat gruixos de fins a 13 centímetres de neu nova.

L'emblanquinada s'ha pogut veure sobretot al Ripollès, al Pallars Sobirà i al Solsonès, tot i que també s'ha deixat percebre en punts de la Cerdanya i zones altes del Berguedà, com la seva vessant del Cadí.

Al Port del Comte (Solsonès) per exemple, el gruix màxim de neu nova s'ha situat en els 13 centímetres, seguit per l'estació de Núria (10), a Malniu (Cerdanya) on se n'han acumulat vuit o a Salòria (Pallars Sobirà), amb set. A la Molina i al Cadí-Moixeró, el temporal ha deixat només tres centímetres de neu, mentre que a Boí (Alta Ribagorça), dos.
 

Una màquina llevaneu a la Collada de Toses. Foto: JM Montaner


A la resta del territori les precipitacions han estat constants durant tot el matí, amb acumulacions de de més de 30 litres a Montserrat (Bages), Setcases (Ripollès) o el Santuari de Queralt de Berga, i més de 20 litres en altres punts de les comarques d'Osona, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, el Vallès Occidental, el Barcelonès o el Vallès Oriental. 

La previsió per aquest divendres és de cel ennuvolat arreu, tret de punts del quadrant nord-est i, de cara a la tarda, nuvolositat abundant al Pirineu i Prepirineu, que pot deixar ruixats a l'interior i nord-est del país. Localment, aquests poden anar acompanyats de tempesta i no es descarta calamarsa. De cara a Sant Jordi, la pluja sembla que pot aguantar fins a mig matí, tot i que creixeran tempestes a mesura que avanci el dia a la meitat nord de Catalunya i al prelitoral. 
 
  

Un cartell ple de neu aquest dijous. Foto: JM Montaner

 

Emblanquinada aquest dimecres a la Collada de Toses. Foto: JM Montaner