L'estudiant de Puig-reig David Ballonga guanya un dels Premis Recerca Jove

El puig-regenc aconsegueix 750 euros i el reconeixement de la Generalitat de Catalunya

Redacció
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:57h
El jove de Puig-reig David Ballonga regollint el Premi Recerca Jove a Barcelona.
El jove de Puig-reig David Ballonga regollint el Premi Recerca Jove a Barcelona. | Institut de Puig-reig
El jove de Puig-reig David Ballonga Barat ha rebut, aquest dissabte 2 d'abril, un dels Premis Recerca Jove que atorga la Generalitat de Catalunya, per haver destacat amb el seu treball de recerca de 2n de batxillerat, “De la fórmula a la forma”.  

L'Institut de Puig-reig va decidir presentar en la convocatòria dels premis aquest treball tutoritzat pel professor de dibuix, Jordi Miralpeix, per la seva “excepcionalitat i gran qualitat”, segons ha informat el centre. L'objectiu de Ballonga era plasmar una fórmula matemàtica que, a través de la seva funció, pogués descriure qualsevol objecte, tant en dues dimensions com en 3D, amb l'ajuda d'un programa informàtic. Un treball que contenia complicades equacions que, en el seu final, acabaven dibuixant figures reals, però també formes abstractes i artístiques. 

Els Premis de Recerca, que s'atorguen a 75 treballs de tot Catalunya, van dirigits a alumnes de secundària que hagin elaborat treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, però que destaquin per la seva creativitat científica i esperit de recerca. Els guardons són lliurats pel Departament d'empresa i Coneixement, i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i també comporten una dotació de 750 euros. 
 

El jove de Puig-reig David Ballonga a l'entrega dels Premis Recerca Jove. Foto: Institut de Puig-reig

Arxivat a