Ajuntament de Cercs i UPC posen fil a l'agulla per convertir la Tèrmica en un parc d'energia

Les dues institucions signen un conveni per buscar ajudes econòmiques dins i fora de l'estat espanyol

Redacció
31 de març del 2016
Actualitzat a les 18:13h
Central Tèrmica de Cercs.
Central Tèrmica de Cercs. | Aida Morales.
L'Ajuntament de Cercs i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han signat un acord de col·laboració per buscar ajuts econòmics, amb l'objectiu de tirar endavant un parc d'energies a la Central Tèrmica de Cercs, actualment en desús. D'aquesta manera, les dues institucions han decidit continuar apostant per un projecte d'energies que fomenti l'estudi i la recerca universitària, dins de l'àmbit de les energies renovables i els nous recursos energètics. 

La voluntat de les dues administracions és començar a buscar subvencions per a la recerca a nivell nacional i internacional, amb la finalitat de mostrar, a través d'aquest parc, la riquesa de recursos naturals i energètics que té la comarca del Berguedà. Per això, la universitat ja s'ha compromès a realitzar assessorament tècnic, acadèmic i ambiental en el projecte. 

El contacte entre l'Ajuntament i la UPC s'ha realitzat a través de l'Exploratori de Recursos de la Natura, un centre de formació no reglada impulsat per la mateixa universitat, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Berga, que ja treballa en l'estudi de la fauna i la flora d'aquesta comarca. Les diferents activitats que promou l'Observatori van dirigides a a fomentar la vocació científica i tecnològica, entre els estudiants i professors.