Daniel Artero guanya la Lliga Catalana de Canicross a Cercs

Un total de 47 atletes competeixen amb els seus gossos al 3r Canicross Internacional

28 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a les 11:32h
Gairebé 50 atletes van disputar, aquest diumenge, el 3r Canicross Internacional de Cercs que, a més, era la prova que dirimia el guanyador de la Lliga Catalana de Canicross. Una cursa difícil i atrevida, en què Daniel Artero va aconseguir quedar campió de Catalunya, tot i que no guanyador de la cursa. 

Aquesta prova, segons havia explicat l'Ajuntament de Cercs, volia consolidar-se al Berguedà, un objectiu que s'ha aconseguit, tal com han explicat a NacióBerguedà els organitzadors, tot i que amb menys participació de l'esperada. De fet, han relatat, la coincidència amb Setmana Santa ha fet minvar el nombre d'atletes i, malgrat que les dates les marca la Federació, per a properes ocasions es demanarà el canvi. 

La cursa es va viure diumenge amb un temps estable i amb "total satisfacció", han explicat els organitzadors, que n'han fet una valoració "molt positiva". Una cursa de muntanya que va generar gran expectació, que va atraure nombrosos visitants i curiosos i que va mostrar una altra cara de l'esport a la muntanya amb animals.

Durant el matí, els més petits del poble van poder disputar un Canicross Infantil, i diverses protectores, botigues d'animals i establiments de material especialitzat, entre d'altres, van exposar els seus productes. A més, també es va realitzar una exhibició canina de rescat de la mà de l'equip de Protecció Civil de Montornès del Vallès, i un tipus de ioga vinculat als animals. 

Pel que fa a la classificació de la Copa Catalana, Artero va quedar guanyador, seguir per Lali Masiera. A la cursa de Cercs, el guanyador va ser Javier Torres en masculí i Olga Álvarez en femení.