Cercs busca ser referent amb el 3r Canicross Internacional de l'Alt Berguedà

Es preveu la participació d'una vuitantena de corredors amb els seus gossos | El recorregut serà d'entre vuit i deu quilòmetres, amb "racons de gran bellesa"

19 de març del 2016
Roda de premsa sobre el canicross de Cercs.
Roda de premsa sobre el canicross de Cercs. | Aida Morales.
El municipi de Cercs no en té prou amb acollir una cursa de muntanya. En aquest sentit, vol apostar per la innovació i, per això, han manifestat el seu compromís per continuar realitzant el Canicross Internacional de l'Alt Berguedà, que enguany arriba a la tercera edició i que, a més, serà l'última prova de la Lliga Catalana de Canicross. 

Després que l'any passat l'ajuntament signés un conveni amb l'entitat esportiva GosEsport per regular i mantenir aquesta activitat al municipi, enguany encara la volen revaloritzar més. Serà el proper diumenge 27 de març i l'objectiu, segons ha explicat l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, és situar aquesta cursa com una de les de referència a Catalunya. 

"Aquí es ve a plantejar una cursa diferent, una cursa minoritària, però això ens agrada", ha declarat l'alcalde. En total, s'esperen una vuitantena de participants amb els seus gossos, una quantitat molt més petita que la que es pot veure en curses de muntanya, però que fa respirar un aire molt diferent.

El 3r Canicross Internacional de Cercs sortirà de la plaça del Comte Fígols de Cercs a les 10.00 del matí, i serà l'última prova de la Lliga. Això suposarà acabar coneixent-ne el guanyador, a part de la persona que, en el cas concret, lideri la prova.
 

El president del Club GosEsport i candidat a campió de la Lliga, Javier Torres. Foto: Aida Morales.


Racons de gran bellesa

El recorregut del Canicross tindrà entre vuit i deu quilòmetres i passarà, segons Calderer, per "racons d'una gran bellesa" a l'entorn del poble. Tal com ha explicat el president de GosEsport i candidat a liderar la Lliga, Javier Torres, es tractarà d'una activitat de nivell, que recorrerà indrets històrics, com ara la Via de Sang de Peguera, i comptarà amb professionals com Daniel Artero, vigent campió de la Lliga Catalana i tercer d'Espanya, o Olga Álvarez, també campiona d'Espanya. 

La sortida serà a les 10.00 del matí, tot i que a les 8.00 hi haurà el control veterinari dels animals. Cada corredor sortirà amb el gos lligat amb un cinturó des de l'esquena, i una corda que serà elàstica, la primera part, i rígida, la segona. 

"És bastant divertit", ha afirmat. Segons Torres, es tracta d'un esport que afavoreix la relació entre l'home i l'animal, i que es pot realitzar amb tot tipus de gossos que tinguin entre un i deu anys. 

El món del gos

Durant el matí de diumenge també hi haurà una pista adaptada perquè els més petits puguin disputar un Canicross Infantil i, al poble, diversos estands de protectores d'animals, de material especialitzat i de perruqueries canines. 

A més també es podrà veure una exhibició canina de rescat de la mà de membres de Protecció Civil de Montornès del Vallès, i un tipus de ioga vinculat als gossos que, segons han indicat, és "molt divertit".