Berga es prepara pel Centenari de Queralt 2016 amb centenars de banderoles

Salvador Vinyes anuncia un muntatge "impressionant" a la plaça de Sant Pere a principis d'agost | La Comissió de Queralt anima tots els veïns a engalanar els seus carrers perquè "estiguin a l'alçada"

10 de març del 2016
Actualitzat a les 12:47h
Primera banderola del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt penjada a Berga.
Primera banderola del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt penjada a Berga. | Aida Morales.
Berga ja ha penjat la primera, dels centenars de banderoles que guarniran la ciutat aquest estiu, en motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Es tracta d'un disseny de Salvador Vinyes elaborat especialment per a l'ocasió perquè, segons ha remarcat el membre de la Junta de la Comissió Roger Cortina, Berga "estigui a l'alçada" d'una festa que, tradicionalment, ha marcat la història dels últims cent anys d'aquesta ciutat. 

"La Coronació de Queralt ha esdevingut un dels esdeveniments més importants del segle XX", ha remarcat, recordant la implicació ciutadana que hi ha hagut cada 25 anys i demanant que, en commemoració del centenari, aquesta sigui molt més intensa i inoblidable enguany. Per això, ha indicat, la Comissió s'ha encarregat d'elaborar banderoles que es vendran per un preu de 7 euros, i que permetran que tots els carrers i barris de Berga commemorin, d'una manera conjunta, la coronació. 

De moment, ha explicat, se n'han realitzat 300, una xifra, però, que s'anirà incrementant a mesura que també augmenti la demanda. Pel que fa al seu preu, ha indicat, és el de cost, sense més beneficis per a Queralt 2016 que el goig de la festa a la ciutat. 

Pel que fa al seu material, a més, estan fetes amb un material molt resistent, ha remarcat el dissenyador Salvador Vinyes. Aquestes es podran trobar en diversos establiments de Berga com la Cansaladeria Casafont, Cal Fígols, la Cereria Sant Roc, la Cansaladeria Guitart, La Papereria o la llibreria del carrer del Roser, entre d'altres. 
 

Roger Cortina i Salvador Vinyes presentant la nova banderola de la celebració del Centenari de la Mare de Déu de Queralt. Foto: Aida Morales.


Guarniment unificat

L'objectiu de la Comissió de Queralt 2016 amb aquesta banderola és el d'unificar els guarniments de la ciutat. Per això, ha indicat Cortina, s'ha parlat amb totes les associacions de veïns de Berga, així com amb veïns del carrer del Roser, el passeig de la Pau, la ronda Queralt, el carrer Major, el capdamunt de la vila o el passeig de la Indústria perquè això es pugui portar a terme. 

No obstant, i com que es tracta d'una festa "del poble", ha recordat, també ha volgut animar tots els veïns perquè decorin els seus carrers com ells considerin. Per això, ha dit, la Comissió facilitarà material a baix cost per engalanar carrers i places.

Decorat "espectacular" a Sant Pere

Sense voler donar més detalls de la proposta, Vinyes ha anunciat que, dies abans de l'arribada de la Mare de Déu de Queralt a Berga, es podrà veure un "muntatge" a la plaça de Sant Pere que serà "espectacular". Segons ha dit, però, aquesta novetat restarà en la incògnita fins a principis d'agost.
Arxivat a