Avià es converteix en «Vila Florida»

El municipi berguedà intentarà embellir el seu espai públic i privat a través de l'enjardinament, les flors i les plantes ornamentals

Aida Morales
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:49h

Un balcó ple de flors (arxiu). Foto: Arnau Urgell


Avià ja ha aconseguit la distinció de Vila Florida. D'aquesta manera, el municipi del Berguedà se suma als 70 pobles de tot Catalunya que formen part d'aquest moviment, iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que promou la transformació dels espais públics i privats a través de les flors i les plantes ornamentals. 

Amb aquest reconeixement, l'Ajuntament d'Avià espera millorar l'aparença del municipi, amb un millor enjardinament a les places del poble, i la possibilitat d'impulsar un concurs de balcons florits. A més, fa pocs mesos es va firmar un conveni amb el Konvent per tirar endavant un projecte d'embelliment del poble a través de l'art. Aquest, tal com ja van anunciar, volia anar de la mà al de les Viles Florides. 

Sobre les Viles Florides

Els municipis amb la distinció de Vila Florida intenten potenciar i reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país, a través de l'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà, tant públic com privat. En aquestes es promou la creació d'espais verds, la conscienciació vers polítiques més sostenibles i el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu dels parcs i jardins. 

De forma anual, les millors Viles Florides reben les Flors d'Honor, el distintiu que certifica la seva tasca. Actualment, el municipi d'Olot és el que té una major distinció i únic amb quatre Flors d'Honor, mentre que hi ha 22 municipis que en tenen tres, 37 amb dues, i sis amb una. A banda, també existeixen altres reconeixements, com ara als Espais Públics Florits, els Col·lectius Florits, els Racons Florits i les Llars Florides.