Rosa Valls i Jan Margarit, segons a Suècia en raquetes de neu

Els dos atletes dels Mountain Runners aconsegueixen la medalla de plata en una de les proves més importants del calendari internacional

Redacció
31 de gener del 2016
Actualitzat el 01 de febrer a les 20:19h
Els dos esportistes del club Mountain Runners del Berguedà que integren la Selecció Catalana de Raquetes de Neu, Rosa Valls i Jan Margarit, han aconseguit un prestigiós segon lloc en categoria femenina i masculina a la Siljan Snowshoe de Rättvick (Suècia). Aquests van disputar la prova dissabte, conjuntament amb la resta de membres de la selecció que, al seu torn, van acabar d'omplir tots els calaixos del podi en la categoria reina. 

Una sorpresa "màxima", segons ha detacat la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ja que es tracta d'una de les proves de raquetes de neu més importants del calendari internacional, amb nou quilòmetres i 200 metres de desnivell positiu. 

En categoria masculina, Just Sociats (CE Terrassa) ha pujat al més alt del podi, mentre que Jan Margarit (Mountain Runners del Berguedà) ha compartit la segona posició i Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès) ha quedat tercer. En dones, la victòria ha estat per a Ragna Debats (CE de Muntanya La Cameta Coixa), seguida per Rosa Valls (Mountain Runners del Berguedà) i Sílvia Leal (CE Pontsicà). 

D'aquesta manera, l'equip català es postula com un dels principals favorits al campionat mundial, tot demostrant un "domini aclaparador" en la majoria de proves. Per a Just Sociats, corredor però també seleccionador, la Siljan ha estat un "excel·lent" entrenament de cara al Campionat del Món de la setmana que ve, amb un recorregut "molt maco" i una victòria que ha ajudat a "fer país". 
 

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu a Suècia. Foto: Just Sociats